Cele mai citite
 


Suceava: Focar de gastroenterită acută la Hânţeşti
miercuri, 7 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
În localitatea Hânţeşti a fost identificat un focar de boală diareică acută (BDA), cauzat de consumul de apă din fântânile inundate.
Potrivit DSP Suceava, în cursul zilei de luni, 5 iulie, au fost diagnosticate opt persoane adulte cu forme uşoare de gastroenterită acută, acestea nefiind internate în spital. Pacienţii sunt supravegheaţi de medicii de familie din zonă, fiind recomandat tratamentul adecvat şi asigurat de către DSP Suceava (100 cp Furazolidon).
Numărul total al cazurilor este de 28 (sub 1 an - 1 caz - trimis la Pediatrie în Policlinica Suceava; 2 ani - 1 caz, 3 ani - 1 caz, 4 ani - 1 caz, 5-9 ani - 4 cazuri, 10-14 ani - 2 cazuri, 15-19 ani - 3 cazuri, 20-24 ani - 1 caz, 25-34 ani - 3 cazuri, 35-44 ani - 3 cazuri, 45-54 ani - 1 caz, 55-64 ani - 4 cazuri, 65-74 ani - 3 cazuri).
Debutul primului caz a fost pe 3 iulie. Nimeni nu a necesitat internare, prezentând forme uşoare de boală.
DSP Suceava face supraveghere clinico-epidemiologică, dezinfecţie, educaţie sanitară, vaccinare antitetanos şi antihepatită A la persoanele eligibile.
Cauza BDA declanşată la Hânţeşti o reprezintă consumul de apă din fântânile inundate.
Sanitarii recomandă în continuare populaţiei să respecte normele de igienă şi să consume apă din surse controlate, iar în cazul în care prezintă primele simptome de îmbolnăvire să se prezinte la medic.
Totodată, DSP Suceava a precizat că a primit o donaţie constând în 600 kg de var cloros (în containere de 50 kg) de la DSP Arad, întreaga cantitate fiind distribuită în teritoriile afectate de inundaţii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
DSP Suceava monitorizează cazurile de boală diareică acută cu deshidratare la copiii mai mici de cinci ani DSP Suceava va monitoriza toate cazurile de boală diareică acută cu deshidratare la copiii cu vârste mai mici de cinci ani, în baza unei solicitări a Ministerului Sănătăţii, a declarat presei, marţi, adjunctul instituţiei, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu.
Suceava: Campanie de vaccinare la Mironu, unde evoluzează un focar de oreion Copiii din satul sucevean Mironu, în comuna Valea Moldovei, sunt vaccinaţi împotriva oreionului, după ce de la începutul anului în localitate au fost înregistrate peste 60 de cazuri de îmbolnăviri, unele necesitând internare din cauza complicaţiilor apărute.
Suceava: Numărul cazurilor de meningită acută virală a ajuns la 21 Numărul cazurilor de meningită acută virală într-un focar care s-a declanşat la o grădiniţă din Suceava a ajuns la 17, a informat luni Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava.
Suceava: Focar de oreion la Mironu; 12 copii internaţi deja cu meningită urliană Un număr de 12 copii cu diagnostic de meningită urliană au fost internaţi în această lună în Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava, iar DSP Suceava s-a autosesizat în acest caz, a declarat, miercuri, adjunctul instituţiei, Cătălina Zorescu.
Suceava: Control DSP la o pensiune după ce doi turişti au ajuns la spital Inspectorii sanitari din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava au efectuat, duminică, verificări în ceea ce priveşte calitatea apei şi alimentelor dintr-o pensiune din Suceviţa, după ce doi turişti au ajuns la spital fiind diagnosticaţi cu gastroenterită, a declarat presei adjunctul instituţiei...
Suceava: Direcţia de Sănătate Publică vaccinează sinistraţii Suceava, 30 iun /Agerpres/ - Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava evaluează efectele inundaţiilor din ultimele zile, din punctul de vedere al riscului pentru sănătatea publică şi a instituirii primelor măsuri preventive necesare.