Cele mai citite
 


Vaslui: Medicii care percep bani pentru consultaţii, controlaţi de CJAS
miercuri, 7 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate (CJAS) Vaslui a demarat o acţiune de control la medicii de familie din judeţ care percep taxe pentru pacienţii care vin la consultaţii fără a avea programare.
În prezent o vizită la medicul de familie fără programare îl poate costa pe un pacient 10 lei, iar măsura este considerată abuzivă şi nejustificată de reprezentanţii CJAS Vaslui.
'Acel afiş cu a 21-a consultaţie taxată de medicul de familie nu se justifică în condiţiile în care un medic de familie are un program de 20 de consultaţii în medie pe zi, care nu este fix. La finalul lunii numărul de consultaţii trebuie să nu depăşească numărul de zile, de ore la un cabinet. Casa nu are stabilit în contractul încheiat cu medicii taxe aplicabile peste serviciile care sunt decontate', a declarat marţi Mihaela Chitariu, purtătorul de cuvânt al CJAS Vaslui.
Medicii de familie spun că noul regulament a făcut ordine la cabinete.
'Se plăteşte eliberarea de acte medicale, în afară de concediu medical, de boală, de deces. De când s-a introdus sistemul cu programări s-a făcut un pic de ordine, sunt un pic mai puţine consultaţii pe timpul verii, în sezonul rece să vedem dacă merge chestia cu acele 20 de consultaţii pe zi. Mă refer aici la consultaţii efective, când un pacient trebuie să intre să fie văzut de medic. Dacă vrei neapărat să îţi rezolvi azi o problemă şi nu doreşti să te programezi pentru mâine, atunci sigur că poţi plăti, dacă doreşti să intri, în afara celor 20', a declarat Alina Dumitriu, medic de familie.
Medicii de familie vasluieni acordă 20 de consultaţii gratuite pe zi iar pacienţii consultaţi după depăşirea normei sunt nevoiţi să scoată bani din buzunar.
'De unde să scoatem dacă nu avem, suntem de la ţară, nu-i normal, de unde să am, nu am pensie, trebuie să mă duc cu ziua, dar sunt bolnavă', a spus o pacientă.
Reprezentanţii CJAS Vaslui au afirmat că medicii de familie care vor fi depistaţi că aplică în mod abuziv taxa pentru consultaţii vor fi sancţionaţi într-o primă fază cu 10 la sută din valoarea per capita lunară din contractul încheiat cu CJAS.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu Casele de Asigurări de Sănătate (grupaj) Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu casele judeţene de asigurări de sănătate, fiind nemulţumiţi de valoarea serviciilor ce pot fi decontate prin sistemul public de asigurări. Ei consideră că noul contract cadru încalcă foarte mult drepturile pacienţilor iar medicii...
Vaslui: Peste 6,5 milioane de lei decontate lunar de farmacii pentru reţete; CJAS face verificări Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate (CJAS) Vaslui decontează lunar în jur de 6,5 - 7 milioane de lei pentru reţetele gratuite şi compensate, sumă considerată prea mare de autorităţile din domeniul sanitar.
Vaslui:?CJAS are datorii de peste 30 milioane lei la farmacii Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate (CJAS) Vaslui a întârziat cu aproape două luni plata reţetelor compensate şi gratuite onorate de cele 60 de farmacii din judeţ.
Vaslui: Medic acuzat că a eliberat fără motiv certificate medicale Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate (CJAS) Vaslui a finalizat vineri ancheta în cazul medicului Vasile Vasiliu, şeful secţiei chirurgie din cadrul Spitalului Municipal de Adulţi din Bârlad, care a fost reclamat de Primăria Bârlad că ar fi eliberat unei funcţionare a instituţiei şase certificate...
Vaslui: Executorii judecătoreşti, nemulţumiţi de o taxă introdusă de CJAS O decizie a Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Vaslui privind introducerea unei taxe pentru executorii judecătoreşti care solicită informaţii despre asiguraţi a stârnit nemulţumire în rândul executorilor.
Vaslui: Taxa de la SJU pentru copii a fost fost eliminată la solicitarea Ministrului Sănătăţii Taxa plătită de copiii care ajungeau la Spitalul Judeţean Vaslui (SJU) Vaslui, fără a fi consideraţi urgenţe medicale, a fost eliminată de conducerea unităţii, la solicitarea Ministrului Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu. Potrivit directorului Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, Mihaela Vlada, r...