Cele mai citite
 


Mehedinţi: Laboratorul de analize veterinare din Halânga, dotat cu echipamente
joi, 8 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 150.000 lei a investit Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Mehedinţi în dotarea laboratorului de analize sanitar-veterinare din localitatea rurală Halânga, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, directorul Sorin Jianu.
Potrivit sursei citate, echipamentele achiziţionate permit efectuarea de analize complexe, atât ale alimentelor şi produselor animaliere, cât şi pentru prevenirea şi tratamentul bolilor specifice efectivelor de animale din judeţele Mehedinţi şi Gorj şi nu mai este nevoie ca acestea să se execute în alte localităţi din ţară.
'Dispunem astfel de un laborator ultramodern. Până la sfârşitul anului 2010 vom mai aloca pentru el circa 200.000 lei, astfel încât să se ridice la standardele Uniunii Europene', a precizat Jianu.
În opinia acestuia, laboratorul de analize sanitar-veterinare de la Halânga al DSVSA Mehedinţi va deveni, în cel mult un an, cel mai performant şi ultramodern din întreaga regiune a Olteniei.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mehedinţi: Măsuri preventive de restricţionare a circulaţiei bovinelor în urma unor focare de dermatoză nodulară Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Mehedinţi a impus crescătorilor de animale restricţionarea circulaţiei bovinelor dintr-o zonă în alta ca urmare a apariţiei unor focare de dermatoză nodulară la efective de animale din Bulgaria, a declarat luni, pentru AGERPRES, purtătorul...
Mehedinţi: Noi echipamente de laborator, în valoare de 100.000 de euro, la Spitalul CFR din Drobeta Turnu Severin Aproximativ 100.000 de euro a investit Spitalul CFR din Drobeta Turnu Severin în dotarea laboratoarelor de analize medicale.
Mehedinţi: Porci sacrificaţi pentru că au fost depistaţi cu trichinella spiralis Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Mehedinţi, dr.Adriana Ganea, a declarat marţi pentru AGERPRES că în două localităţi din judeţ s-au înregistrat primele cazuri de infestare a porcilor cu trichinella spiralis.
Mehedinţi: Acţiune de prevenire a răspândirii rabiei la oameni şi animale domestice Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Mehedinţi a demarat o acţiune de prevenire a răspândirii rabiei de la vulpi la celelalte animale sălbatice, a declarat marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Adriana Ganea.
Mehedinţi: Trei cazuri de infestare cu trichinella spiralis la porcii sacrificaţi pentru Crăciun Un număr de trei porci sacrificaţi în localităţile Punghina, Pătulele şi Hinova au fost depistaţi infestaţi cu virusul trichinella spiralis, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Mehedinţi, Daniel Făinişi.
Mehedinţi: Dotări pentru laboratorul de analize medicale al Spitalului CFR din Drobeta Turnu Severin SPITALUL CFR din Drobeta Turnu Severin a achiziţionat în prima decadă a lunii februarie aparatură de ultimă generaţie pentru laboratorul de analize MEDICALE în valoare de aproape 300.000 lei.