Cele mai citite
 


Mâncarea tip fast-food răspândeşte diabetul în sud-estul Asiei
joi, 8 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Mâncarea occidentală de tip fast-food a provocat o creştere a numărului cazurilor de diabet în sud-estul asiatic, unde majoritatea victimelor făcute de hamburgeri şi de pizza provin din înalta societate, potrivit responsabilului unui studiu publicat miercuri în oraşul australian Sydney, transmite Efe.
Un procent de 11 la sută dintre bărbaţi şi de 12 la sută dintre femeile vietnameze prezintă diabet de tip 2 fără să ştie, adăugându-se astfel procentului de 4 la sută din populaţie care este deja diagnosticată, a informat Institutul de Cercetare Medicală din Garvan, într-un comunicat.

'O prevalenţă similară a diabetului s-a descoperit în Thailanda, iar din acest motiv cred că putem să extrapolăm concluziile şi în alte părţi ale sud-estului asiatic', a spus profesorul Tuan Nguyen, directorul cercetării, publicate în revista Diabetologia.

Echipa de experţi, formată din australieni şi vietnamezi, au conceput un nou sistem de diagnosticare a diabetului, pe baza presiunii sangvine şi a unui examen corporal care simplifică procedura şi, totodată, determină un cost mai scăzut al procesului medical.

Rezultatele experimentului, realizat la nivelul a 721 de bărbaţi şi 1.421 de femei din Vietnam, toţi aleşi în mod aleatoriu, pot fi extrapolate în restul ţărilor din sud-estul asiatic, susţin autorii.

'Peste tot există locuri de unde se poate achiziţiona mâncare tip fast-food. În Asia, diabetul se întâlneşte mai des la populaţia înstărită, care îşi poate cumpăra acest tip de mâncare în stil occidental, în timp ce în Australia boala apare mai ales în rândul grupurilor mai puţin avantajate din punct de vedere economic', a indicat Nguyen.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
MSD lansează JANUMET® pe piaţa din România, pentru pacienţii cu diabet zaharat tip 2 al căror control glicemic nu este adecvat Produsul poate fi utilizat alături de o dietă echilibrată și de exerciții fizice regulate Compania Merck Sharpe and Dohme, cunoscută ca Merck în Statele Unite şi Canada şi ca MSD în restul lumii, lansează JANUMET® în România, un produs inovator în tratarea diabetului zaharat tip 2. JANUMET® este o combinatie fixă între două substanțe: metformin și sitagliptin și poate fi utilizat, alături...
Persoanele care lucrează în schimburi sunt predispuse să facă diabet de tip 2 (studiu) Diabetul de tip 2 este mai frecvent la persoanele care lucrează în schimburi, susţine un studiu internaţional de mare amploare, preluat de BBC.
Diabetul a înregistrat o creştere dramatică în rândul copiilor din SUA diabetul a înregistrat o creştere dramatică în rândul copiilor din Statele Unite între anii 2000 şi 2009, relevă un nou studiu citat de USA Today.
Fitoterapia in diabet In mod special, in ultimii 10 ani, s-au facut cercetari stiintifice amanuntite asupra plantelor utilizate de diverse popoare pentru actiunea lor hipoglicemianta.
Rezistenţa la insulină şi diabetul la adulţi ar putea avea o legătură cu boala Alzheimer Persoanele rezistente la insulină şi care suferă de diabet de tip 2, forma cea mai răspândită în lume, prezintă, se pare, un risc crescut să dezvolte plăci în creier, legate de boala Alzheimer, arată un studiu japonez publicat miercuri în Statele Unite, relatează AFP.
Urşii ne oferă o lecţie despre cum pot fi ţinute sub control diabetul şi obezitatea (studiu) Capacitatea unui urs grizzly de a face faţă obezităţii şi diabetului în timpul hibernării ar putea ajuta la tratarea acestor probleme de sănătate la oameni, potrivit unor cercetări recente ale unor oameni de ştiinţă americani, scrie Huffington Post în ediţia electronică.