Cele mai citite
 


Peste 60 la sută dintre spanioli aprobă eutanasia
joi, 8 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spaniolii acceptă avortul, în timp ce sprijinul populaţiei din peninsulă faţă de pedeapsa cu moartea a crescut. Peste 60 la sută din spaniolii cu vârste cuprinse între 15 şi 64 de ani aprobă parţial sau total aplicarea eutanasiei, în timp ce numai 21 la sută consideră că este admisibilă sinuciderea unei persoane. Datele fac parte din Raportul 'Valorile sociale şi drogurile 2010', prezentat marţi la Madrid de Fundaţia de Sprijin împotriva Dependenţei de Droguri (FAD) şi de delegaţia Planului Naţional cu privire la Droguri, relatează miercuri El Pais.
Studiul, elaborat pe baza a 1.200 de interviuri şi a 80 de persoane participante la grupuri de discuţie, relevă că 54 la sută dintre cetăţeni consideră corect să existe libertate totală în ceea ce priveşte avortul. Pe de altă parte, doar 44 la sută dintre spanioli admit relaţiile sexuale între persoanele de acelaşi gen.

În mod curios, aplicarea pedepsei cu moartea pentru delicte foarte grave este respinsă de numai 46 la sută dintre cetăţeni, un procent similar reacţiei faţă de cei care fumează în spaţiile publice (fapt condamnat de un procent de 53 la sută).

Pedeapsa cu moartea, de exemplu, a cunoscut o acceptare din ce în ce mai mare (într-un studiu similar din 2001 era admisă de numai 27 la sută din cei intervievaţi, faţă de 36 la sută la ora actuală), mai ales în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 15 şi 24 de ani.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Studiu: Consumul de droguri uşoare, ridicat printre tinerii bucureşteni Un studiu efectuat de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti (DGAMB) pe un eşantion de 2.662 de tineri bucureşteni cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani, relevă că aceştia au încercat cel puţin odată droguri uşoare - tutun, alcool sau canabis.
Eutanasia este considerată acceptabilă de o majoritate solidă dintre americani (Gallup) O majoritate solidă de 69 la sută dintre americani cred că eutanasia este acceptabilă şi mai mult de jumătate dintre aceştia susţin sinuciderea asistată de medic, potrivit unui sondaj Gallup, citat de agenţia Xinhua.
Studiu: Reprimarea în forţă a traficului de droguri conduce la creşterea violenţei Creşterea în intensitate a conflictelor armate, a decapitărilor şi a răpirilor care au însoţit războiului Mexicului împotriva cartelurilor de droguri reprezintă o escaladare a violenţelor complet predictibilă, dacă se ia în considerare literatura ştiinţifică din domeniu din ultimele decenii, susţine...
Franţa redeschide dezbaterea sensibilă privind eutanasia Franţa redeschide dezbaterea sensibilă privind eutanasia, parlamentul urmând să dezbată începând din ianuarie un nou proiect de lege care ar permite 'o sedare profundă şi continuă' până în momentul decesului a pacienţilor în fază terminală care solicită acest lucru, fără a se ajunge însă la sinucidere...
Un studiu a încercat să evalueze în ce măsură tinerii americani sunt dependenţi de internet Unul din 25 de adolescenţi americani au mărturisit că resimt 'nevoia irezistibilă' de a naviga pe Internet, se simt tensionaţi atunci când nu se află on-line sau au încercat să se lase de internet ori măcar să reducă timpul pe care îl petrec conectaţi, relevă un studiu preluat vineri de Reuters.
Droguri: LSD-ul nu este nociv pentru sănătate, conform unor cercetători norvegieni După desfăşurarea unui studiu exhaustiv, realizat pe zeci de mii de cetăţeni americani, o echipă de cercetători norvegieni a ajuns la concluzia că celebrul drog de sinteză LSD nu este nociv pentru sănătate, conform unui material publicat de The Independent.