Cele mai citite
 


Precizări de la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti
marţi, 7 aprilie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 7 aprilie /Agerpres/ - Serviciul de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti (SAMB) a dat publicităţii, marţi, un comunicat de presă ce survine afirmaţiilor preşedintelui Societăţii Naţionale de Medicina Familiei, Tănăsescu Rodica, şi ale altor medici de familie, apărute în presă, cu privire la contractul cadru.

Comunicatul precizează că medicii care vor face gărzi la serviciile de ambulanţă "nu vor face urgenţe, ci vor face numai consultaţii la domiciliu".

Pentru asigurarea asistenţei, serviciile de ambulanţă le vor pune la dispoziţie gratuit sistemul de alertare, ambulanţă de consultaţii la domiciliu, dotată conform standardelor europene în domeniu, inclusiv ambulanţier care îi va însoţi la caz.

Reprezentanţi SAMB menţionează că gărzile vor fi plătite în conformitate cu legislaţia în vigoare. SAMB menţionează că această modalitate de cooperare între serviciul de urgenţă şi asistenţa medicală primară a mai existat în trecut, cu beneficii foarte mari pentru pacienţii asistaţi.

SAMB susţine, totodată, că efectuarea acestor consultaţii reprezintă tot munca medicilor de familie, care nu a fost desfăşurată în cursul zilei.

Serviciile de ambulanţă oferă dispecerizare, mijloace de transport, personal însoţitor la caz, plata orelor de gardă efectuate, mai precizează medicii de la ambulanţă.

Medicilor de familie din municipiul Bucureşti le-ar reveni o permanenţă o dată la o lună de zile.

Dr. Alice Grasu a declarat, pentru AGERPRES, că în ultimele două săptămâni SAMB s-a confruntat cu o creştere a numărului de solicitări cu 1.200 în 24 de ore. AGERPRES/(Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Nouă spitale şi Ambulanţa Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă de 1 şi 2 mai Nouă spitale bucureştene şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă în zilele de 1 şi 2 mai, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, precizează un comunicat publicat pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică a Capitalei.
Asistenţa medicală de sărbători Asistenţa medicală de urgenţă în zilele de Crăciun (25-26 decembrie) va fi asigurată de următoarele unităţi sanitare: Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca - telefon 021/599.23.00, Spitalul Clinic de Urgenţă Universitar - telefon 021/318.05.22, Spitalul Clinic de Urgenţă ''Sf. Pantelimon'' - telefon 021/255...
Serviciul de Ambulanţă Bucureşti asigură asistenţa medicală sâmbătă cu 90 de echipaje, plus patru din privat Dr. Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti - Ilfov, a declarat, pentru AGERPRES, că în cursul zilei de sâmbătă asistenţa medicală va fi asigurată cu 90 de echipaje, dintre acestea 57 fiind pentru urgenţe, iar restul pentru consult şi transport pacienţi, patru fiind echipaje...
Asistenţa medicală de urgenţă, asigurată de mai multe spitale de Crăciun Asistenţa medicală de urgenţă va fi asigurată sâmbătă şi duminică de mai multe spitale din Capitală.
Asistenţa medicală în perioada Sărbătorilor Pascale Asistenţa medicală de urgenţă va fi asigurată, în perioada Sfintelor Sărbători de Paşte, de Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti Floreasca - tel: 021/599.23.00, Spitalul Clinic de Urgenţă Universitar - tel: 021/318.05.22, Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Pantelimon - tel: 021/255.40.90, Spitalul Clinic...
Unităţile sanitare care vor asigura asistenţa de urgenţă în Bucureşti În perioada 31 decembrie - 02 ianuarie 2011, mai multe spitale de urgenţă pentru adulţi şi copii din Bucureşti vor asigura asistenţa medicală. Astfel, vor fi deschise Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti Floreasca - tel: 021/599.23.00, Spitalul Clinic de Urgenţă Universitar - tel:.021/318.05.22, Spitalul...