Cele mai citite
 


Clara Popescu: Pacienţii plătesc mai mult de 4-5 ori pentru reţete
joi, 8 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Pacienţii plătesc de 4-5 ori mai mult pentru reţete, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, vicepreşedinta Colegiului Farmaciştilor din România (CFR).
'Originalele care nu au înlocuitori trebuie cumpărate. Dacă pacientul nu are bani şi nu-şi permite să-şi cumpere reţeta, nu îşi mai face tratamentul. Dintre medicamentele româneşti numai pentru 20% se plăteşte mai puţin' a subliniat Clara Popescu.
Vicepreşedinta CFR susţine că, majoritatea farmaciilor nu mai pot elibera medicamente gratuite, în special cele independente. CNAS a ajuns cu plăţile către farmacii în luna octombrie când ar fi trebuit să se afle cu plăţile în noiembrie.
'Nu ştim ce se va întâmpla în continuare, dacă se vor continua plăţile sau nu', a adăugat Clara Popescu.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
CNAS: Peste 3.000.000 de reţete electronice în patru luni Numărul reţetelor electronice a depăşit în patru luni pragul de 3.000.000, de la 1 iulie aproximativ 75.000 de reţete fiind prescrise zilnic cu ajutorul acestui sistem, potrivit Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.
Mureş: Farmaciile nu mai eliberează medicamente gratuite şi compensate Bugetul pentru segmentul 'Medicamente cu şi fără contribuţie personală - reţete unice şi medicamente eliberate pentru pensionarii cu venituri până la 700 RON' se va epuiza în data de 20 noiembrie, a anunţat, joi, într-un comunicat de presă, Colegiul Farmaciştilor Mureş.
Reţeta electronică va funcţiona experimental în luna iunie, iar de la 1 iulie va fi obligatorie Preşedintele interimar CNAS, Dorin Ionescu, a declarat vineri, cu prilejul conferinţei, "e-Prescription şi cardul naţional de sănătate - instrumentele secolului XXI" că reţeta electronică va fi obligatorie din luna iulie, de la 1 iunie va funcţiona experimental, în paralel cu cea tipizată.
Unii medici de familie au eliberat reţete compensate şi gratuite Medici de familie din judeţele Arad, Iaşi, Prahova şi Bucureşti au eliberat reţete compensate şi gratuite în această perioadă. 'Chiar din 1 aprilie unele farmacii au primit reţete compensate şi gratuite', a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, vicepreşedintele Colegiului Farmaciştilor din România, Clara...
Probleme în eliberarea reţetelor compensate şi gratuite, în farmaciile din ţară - grupaj (I) Tot mai multe farmacii din ţară anunţă că nu vor mai elibera medicamente gratuite şi compensate, fondurile alocate în acest sens de casele judeţene de asigurări de sănătate fiind epuizate sau pe punctul de a se finaliza.
Dorin Ionescu: Vineri se vor finaliza testele pentru reţeta electronică Directorul Departamentului eHealth SIVECO România, Dragoş Dobran, a anunţat joi, în cadrul unei dezbateri privind prescripţia electronică, că ultimele teste pentru reţeta electronică vor fi finalizate vineri, când vor fi conectaţi simultan 10.000 de utilizatori.