Cele mai citite
 


Campanie pentru achiziţionarea unui ecograf
joi, 8 iulie 2010   ::   1 Comentarii :: :: Stiri
 
O campanie de strângere de fonduri pentru achiziţionarea unui ecograf necesar Departamentului de Pediatrie al Institutului Clinic Fundeni a fost iniţiată de Asociaţia M.A.M.E.
Cei care doresc să doneze în cadrul campaniei 'Atinge o stea' o pot face şi online, de pe card, direct din site-ul www.asociatiamame.com, prin intermediul serviciului specializat în tranzacţii online 'EuPlatesc.ro' şi pe SMS, până la 10 iulie, la numărul 858 pentru a dona 2 euro în reţelele Vodafone, Orange, Cosmote. Serviciul este gratuit şi nu se percepe TVA.

Până pe 7 iulie, s-au strâns 12.000 euro din cei 45.000 euro, cât este necesar pentru achiziţionarea ecografului.

În cadrul Institutului Clinic Fundeni, îşi desfăşoară activitatea secţia de Pediatrie (cea mai mare din ţară), unde se tratează copii diagnosticaţi cu leucemii, limfoame, copii care fac dializă, copii cu talasemie, cu hepatite cronice.

Anual sunt înregistrate peste 5.000 de internări, din toată ţara. După fiecare cură citostatică, copiii fac aplazie medulară (starea de sănătate se înrăutăţeşte, ei fiind mai predispuşi la infecţii).

Pentru a interveni prompt, medicii trebuie să dispună de logistica necesară. Un aparat ecograf ar asigura o mai bună funcţionare a secţiei de Pediatrie, unde sunt trataţi copiii cu aceste afecţiuni.

Acest aparat este esenţial pentru decelarea modificărilor apărute la nivelul ficatului, rinichiului sau al altor organe importante. Dacă aceste modificări nu sunt descoperite la timp, multe vieţi sunt curmate.
Notare
Comentarii
de Lefter Lucian
Ce inseamna 2 ero fata de sanatatea unor copii?
Nimic,deci haideti sa dam o mana de ajutor pentru ca sunt copii nostri,sa incepem sa ne ajutam singuri si sa nu mai asteptam ajutor din alta parte.Va rog sa ajutati acesti copii.
Lucian Lefter

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Secţia de Pediatrie II de la Fundeni a primit donaţie o staţie pentru administrarea tratamentului cu citostatice Secţia de Pediatrie II a Institutului Clinic Fundeni a fost dotată recent cu o staţie prin care este efectuat tratamentul cu citostatice, aparatura fiind donată de către Asociaţia Aripi spre Viaţă, care derulează o amplă campanie de strângere de fonduri în beneficiul acestui spital, informează un comunicat...
Campanie: Echipamentele pentru încălzirea pungilor de sânge au ajuns la Institutul Clinic Fundeni Echipamentele medicale performante necesare pentru încălzirea pungilor de sânge şi dezgheţarea plasmei, donate în cadrul campaniei "Cursa vieţii trebuie să continue", au ajuns joi la Institutul Clinic Fundeni.
Fundaţia Scheherazade lansează o nouă campanie de strângere de fonduri, pentru renovarea Spitalului 'Sf. Maria' (Iaşi) Preşedinta Fundaţiei Scheherazade, Wajiha Haris, alături de fundaţia pe care o conduce, a lansat, joi, o nouă campanie de renovare a unui spital pentru copii, respectiv spitalul "Sf. Maria" din Iaşi, prin campania "Copiii fac bine".
Campanie de strângere de fonduri pentru transportul unui copil de 3 ani în Germania, pentru control cardiologic Asociaţia "Salvează o inimă" organizează o campanie de strângere de fonduri în valoare de aproximativ de 1.000 de euro pentru transportarea Larisei Stancu (3 ani) în Germania, unde aceasta va beneficia de un control cardiologic, informează un comunicat al asociaţiei, transmis AGERPRES.
Beneficiază de un consult stomatologic GRATUIT în cadrul campaniei Zâmbeşte România GlaxoSmithKline (GSK) Consumer Healthcare România şi Wrigley România, cu sprijinul partenerilor, au lansat „Zâmbeşte România”, o campanie de prevenţie şi educare în privinţa importanţei igienei orale, parte integrantă a Platformei Europene pentru o Igienă Orală mai Bună.
Beneficiază de un consult stomatologic GRATUIT în cadrul campaniei Zâmbeşte România GlaxoSmithKline (GSK) Consumer Healthcare România şi Wrigley România, cu sprijinul partenerilor, au lansat „Zâmbeşte România”, o campanie de prevenţie şi educare în privinţa importanţei igienei orale, parte integrantă a Platformei Europene pentru o Igienă Orală mai Bună.