Cele mai citite
 


Maramureş: Haldele de steril, un pericol în cazul inundaţiilor
joi, 8 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Prefectul judeţului Maramureş, Sandu Pocol, a convocat miercuri o şedinţă extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în care au fost stabilite măsuri pe perioada de avertizare hidrometeorologică cu cod portocaliu.
Măsurile luate în cadrul şedinţei impun monitorizarea haldelor de steril şi a iazurilor de decantare; interzicerea lucrărilor la construcţiile hidrotehnice şi evacuarea utilajelor din albia râurilor; evacuarea în caz de urgenţă, din zonele potenţial afectabile a persoanelor dializate şi gravidelor; verificarea forţelor şi mijloacelor de intervenţie la nivelul administraţiilor publice locale şi solicitarea medicilor de familie de a acorda primul ajutor persoanelor afectate de condiţiile meteorologice periculoase.
'Prioritatea o reprezintă viaţa cetăţenilor, bunurile materiale ale acestora şi protejarea obiectivelor socio-economice. Tocmai din aceste motive au fost stabilite locurile de refugiu, a traseelor de evacuare şi a zonelor de acordare a primului ajutor pentru persoanele afectate de viituri', a declarat prefectul Sandu Pocol.
De asemenea, au fost pregătite echipe de intervenţie care să poată acţiona operativ cu utilaje, în cazul producerii unor situaţii de urgenţă generate de inundaţii.
Comitetele locale pentru situaţii de urgenţă şi pompierii militari vor monitoriza sursele potenţiale de poluare pentru a evita producerea de poluări accidentale.
În judeţul Maramureş pe arii extinse plouă abundent, iar în zonele de munte este predominant fenomenul de ceaţă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Maramureş: CJSU a stabilit un plan de măsuri pe durata sărbătorilor de iarnă, cât şi pe durata sezonului rece Baia Mare, 26 nov /Agerpres/- Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş a luat, de comun acord cu principalii responsabili din instituţiile implicate, o serie de măsuri în contextul sărbătorilor de iarnă cât şi pentru sezonul rece pentru sporirea siguranţa cetăţenilor, inclusiv pentru ...
Maramureş: UPU-SMURD din cadrul SJU Baia Mare, dotat cu o autospecială destinată medicului de urgenţă Baia Mare, 15 mar /Agerpres/- Fundaţia pentru SMURD a donat, marţi, Spitalului Judeţean Baia Mare o autospecială pentru medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe SMURD (UPU SMURD), precizează un comunicat de presă al SJU, remis AGERPRES.
Maramureş: ISU a fost dotat cu autospecială complexă asemănătoare unui spital de campanie Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Maramureş a fost dotat cu o autospecială complexă de intervenţie, descarcerare şi acordare a asistenţei medicale de urgenţă, echipajul acesteia făcând, marţi, o demonstraţie cu noile echipamente, care pot asigura acordarea de asistenţă medicală unui număr...
Maramureş: Prefectul susţine că autorităţile sunt pregătite să intervină în situaţii de urgenţă provocate de caniculă Prefectul judeţului Maramureş, Anton Rohian, a declarat marţi, pentru AGERPRES, că în urma avertizărilor de cod calben şi cod portocaliu care vizează creşterea temperaturilor pentru următoarele zile, în judeţ au fost luate măsuri suplimentare de intervenţie în caz de necesitate.
Maramureş: Serviciile de urgenţă a spitalelor din Vişeul de Sus şi Borşa, acceptate la finanţare Spitalul de Recuperare Borşa şi Spitalul Orăşenesc din Vişeu de Sus vor primi finanţare din partea Ministerului Sănătăţii, începând cu luna aprilie, pentru realizarea unor Compartimente de primiri Urgenţe (CPU) , precizează un comunicat al Prefecturii Maramureş, remis, joi, AGERPRES.
Maramureş: Un pompier militar a murit în timp ce mergea cu echipajul la un incendiu Un ofiţer din echipa de intervenţie a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Maramureş, a murit, duminică, la scurt timp după ce a fost scos dintre fiarele contorsionate a maşinii ce s-a răsturnat pe DE 58, evitând o acroşare în trafic.