Cele mai citite
 


Vaslui: Peste 130 de cadre sanitare ameninţate cu blocarea salariilor dacă CJ nu preia SJU
joi, 8 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consiliul Judeţean Vaslui a primit miercuri de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui o adresă prin care a fost înştiinţat că Ministerul Sănătăţii blochează salariile la Spitalul Judeţean de Urgenţe (SJU) Vaslui în cazul în care autorităţile judeţene nu semnează protocolul pentru preluarea unităţii sanitare.
'Mi-a adus domnul director de la DSP o hârtie prin care am fost informaţi că nu se mai plătesc salariile la SJU Vaslui din cauză că unitatea nu a fost preluată de către noi nici până la această oră. Eu spun încă o dată că nu semnăm acel protocol până nu se achită datoriile pe care spitalul le are la această dată. Nu putem lua o unitatea plină de datorii. Nu ne vom descurca în condiţiile astea şi vom intra în colaps şi noi şi spitalul. Trăim în ţara şantajului. Acum suntem ameninţaţi noi că nu se mai plătesc salariile dacă nu semnăm protocolul', a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, Vasile Mihalachi, preşedintele CJ Vaslui.
Potrivit şefului CJ Vaslui, SJU Vaslui are la această dată o datorie de peste 8,6 milioane de lei. Vizaţi de măsura blocării salariilor sunt aproximativ 136 de angajaţi ai celei mai mari unităţi sanitare din judeţ, adică 62 de persoane de la Unitatea de Primiri Urgenţe, 14 persoane de la Serviciul de Medicină Legală, 13 de la Centrul de Sănătate Mentală, nouă persoane de la Dispensarul TBC, un angajat de aici fiind încadrat cu jumătate de normă, doi angajaţi de la Medicina Sportivă şi 36 de medici rezidenţi.
'Suma totală pentru salariile celor 136 de angajaţi este de 415.637 de lei. Aceste persoane primesc salariile în fiecare lună de la Ministerul Sănătăţii. Restul angajaţilor sunt plătiţi de Casa Judeţeană a Asigurărilor de sănătate', a declarat, Carmen Rotaru, directorul medical al SJU Vaslui.
Spitalul Judeţean de Urgenţe (SJU) Vaslui este singura unitate sanitară din cele şapte existente în judeţ care nu a fost preluată până la această dată de autorităţile judeţene.
SJU ar trebui să treacă din subordinea Ministerului Sănătăţii la Consiliul Judeţean Vaslui, dar reprezentanţii acestei instituţii refuză să semneze protocolul de preluare a spitalului din cauza datoriilor de peste 8,6 milioane de lei pe care le are unitatea.
Cinci consilii locale din judeţul Vaslui au semnat în ultima săptămână protocolul de preluare a şase unităţi sanitare, chiar dacă patru dintre acestea au datorii de peste patru milioane de lei.
Pentru rezolvarea acestei probleme, Prefectura Vaslui i-a cerut ministrului Sănătăţii, Attila Cseke, să vină la Vaslui.
În replică, preşedintele CJ Vaslui, Vasile Mihalachi, a declarat că îl aşteaptă pe ministrul Sănătăţii la Vaslui cu banii pentru achitarea datoriilor pe care le are la această dată SJU Vaslui.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Peste 130 de cadre sanitare îşi primesc salariile cu întârziere Cei 136 de salariaţi de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui, subordonaţi direct Ministerului Sănătăţii, încă nu şi-au încasat lefurile pe luna iulie cu toate că luni 16 august, a fost zi de salariu.
Vaslui: Spitalul de Urgenţe a rămas fără manager şi director medical Spitalul Judeţean de Urgenţe (SJU) Vaslui a rămas luni fără director medical, după ce mandatul acestuia a expirat.
Vaslui: Spital recent reabilitat, dar fără autorizaţii ISU, în atenţia senatorul Nelu Tătaru Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a efectuat, la solicitarea Ministerului Sănătăţii, o serie de verificări la Spitalul Municipal din Huşi, după ce senatorul liberal de Vaslui, Nelu Tătaru, a atras atenţia asupra faptului că unitatea sanitară, deşi recent modernizată şi reabilitată, nu a fost...
Unitatea de primiri urgenţe din oraşul Victoria nu se poate deschide în lipsa unui aviz al Consiliului Judeţean Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că deschiderea Unităţii de primiri urgenţe (UPU) în clădirea fostei policlinici din oraşul Victoria nu se va face până când Ministerul Sănătăţii nu va înştiinţa Consiliul Judeţean că va primi...
Timiş: Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean, complet renovată şi modernizată Noua Unitate de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean Timişoara va fi inaugurată în această săptămână, după ce a fost total renovată, modernizată şi dotată cu aparatură de ultimă generaţie pentru toate specializările, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, prof. dr. Marius Craina, managerul Spitalului...
Vaslui: Spitalul Judeţean de Urgenţe riscă să piardă o finanţare de 14 milioane de euro Spitalul Judeţean de Urgenţe (SJU) Vaslui riscă să piardă proiectul pentru reabilitarea clădirii în care funcţionează în cazul în care Ministerul Sănătăţii nu va reveni asupra deciziei de reducere a numărului de paturi.