Cele mai citite
 


Teleorman: Centre speciale pentru vaccinarea BCG
joi, 8 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Două centre speciale de vaccinare BCG s-au deschis miercuri în Teleorman, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alexandria şi Spitalul Orăşenesc Videle.
Şeful Serviciului de epidemiologie din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Teleorman, Luminiţa Dumitraşcu, a declarat pentru AGERPRES că, de asemenea, la Spitalul Caritas din Roşiorii de Vede se va organiza în zilele următoare un astfel de centru pentru vaccinarea ce conferă protecţie faţă de infecţia tuberculoasă.
Potrivit sursei citate, prin cele trei centre speciale se acoperă restanţele în realizarea vaccinării la copiii născuţi după 1 februarie 2010.
Centrele de vaccinare funcţionează în două ture, zilnic, părinţii putându-se adresa inclusiv la telefon pentru programare.
Acest lucru este necesar deoarece vaccinul BCG este în flacoane de 20 de doze şi trebuie evitate pierderile prea mari.
În Teleorman s-au repartizat în total 14.000 de doze de vaccin, o parte fiind distribuită maternităţilor, dar şi medicilor de familie din judeţ ce au solicitat pe baza listelor cu copiii care au nevoie.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
A început campania de vaccinare antigripală - grupaj Bucureşti, 1 nov /Agerpres/ - Campania de vaccinare gratuită împotriva gripei sezoniere a început luni şi se va desfăşura până în februarie 2011.
Teleorman: 15.000 doze de vaccin antigripal au fost distribuite Direcţiei de Sănătate Publică Circa 15.000 doze de vaccin antigripal au fost distribuite de Ministerul Sănătăţii în judeţul Teleorman, a declarat vineri, pentru AGERPRES, şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Mioara Comana.
Teleorman: A doua tranşă de doze de vaccin antigripal a ajuns în judeţ Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Teleorman i-a fost repartizată a doua tranşă de vaccinuri antigripale, după cea din luna octombrie.
Teleorman: Trei unităţi şi un centru de transfuzii deţin autorizaţie de funcţionare Toate cele trei unităţi de transfuzii din judeţul Teleorman deţin autorizaţie de funcţionare, potrivit directorului DSP Teleorman, Mioara Comana.
Teleorman: Vaccinarea antigripală a început la Prefectură Campania de vaccinare pentru combaterea gripei A/H1N1 a început în Teleorman joi cu funcţionarii Prefecturii, la sediul din Alexandria al acestei instituţii publice.
Teleorman: Doze suplimentare pentru vaccinarea împotriva gripei noi Încă 10.000 de doze de vaccin împotriva gripei noi se află din această săptămână la dispoziţia Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Teleorman, pe baza solicitărilor făcute în urmă cu câteva zile de conducerea instituţiei, după ce tot mai multe categorii de persoane s-au arătat interesate.