Cele mai citite
 


Timiş: Centru mobil pentru donare de sânge
joi, 8 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Timişoara va primi, până la mijlocul lunii iulie, un centru mobil pentru donarea de sânge, donatorii care se vor prezenta la autocarul destinat donării de sânge nefiind remuneraţi.
Acesta va funcţiona în paralel cu Centrul de Transfuzie Sanguină.
'Prin aceasta, se doreşte stimularea donării fără nicio încurajare. Cei care vor dona sânge la centrul mobil nu vor primi nimic, spre deosebire de cei care donează sânge la Centrul de Transfuzie. Aceştia beneficiază de o zi liberă, bonuri de masă în valoare de 61 de lei şi de o reducere de 50%, timp de o lună, la un abonament general pe mijloacele de transport în comun', a declarat, miercuri, dr. Elena Stana Jeleriu, directorul Centrului Regional de Transfuzie Sanguină Timişoara. În medie, aici vin circa optzeci de donatori pe zi.
Centrele mobile acţionează regional, deplasându-se la instituţii, firme sau în locurile publice din localităţi pentru a se recolta sânge de la persoane voluntare, după un program prestabilit.
Ministerul Sănătăţii a achiziţionat, în 2009, cinci centre mobile. În Bucureşti şi la Iaşi, aceste centre sunt funcţionale, urmând ca până la data de 15 iulie şi celelalte trei centre mobile să fie operaţionale în oraşele Târgu Mureş, Timişoara şi Craiova.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: Cozi ale donatorilor, la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Peste cincizeci de persoane au fost prezente, luni dimineaţa, la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină (CRTS) Timişoara, pentru a dona sânge victimelor tragediei de la Clubul "Colectiv" din Bucureşti, internate în spitalele din Capitală.
Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti deschide programările online pentru donatori Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti deschide începând de joi, în premieră, programările online pentru cei care vor să doneze sânge, serviciul fiind disponibil prin completarea formularului de la adresa http://ctsbucuresti.ro/formular-donare-sange/formular-donare-sange.php?link2.
Rugby: Prima campanie de donare de sânge din acest an la FRR Federaţia Română de Rugby, în colaborare cu Prisum Internaţional şi Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti, reia campania de donare de sânge, primul eveniment din acest an urmând să aibă loc, luni, 4 aprilie, la sala de conferinţe a FRR, unde se va amenaja un centru de donare respectând toate regulamentele...
Centru mobil de donare de sânge în Piaţa Romană Unul din cele cinci centre mobile de donare de sânge a devenit luni, pentru o zi, funcţional în Piaţa Romană din Bucureşti.
Comunicat de presă - Asociaţia React, Vodafone România Donează sânge şi salvează trei vieţi!
Timiş: 'Supereroi pentru viaţă', campanie de donare de sânge a Universităţii Politehnica Universitatea Politehnica Timişoara (UPT) a lansat, luni, la Policlinica Studenţească din campusul universitar, campania intitulată 'Supereroi pentru viaţă - primul campionat de donare de sânge din UPT', la care participă studenţi şi profesori.