Cele mai citite
 


CE invită la consumarea a două mere zilnic pentru prevenirea creşterii colesterolului
joi, 8 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Colesterolul, Ce mancam?, Mancam sanatos
 

Comisia Europeană i-a invitat miercuri pe europeni să consume câte două mere în fiecare zi pentru a ajuta la scăderea colesterolului cu 10%, descoperire inclusă într-un proiect al companiei Isafruit care alături de alte şapte vor fi prezentate joi la Strasbourg, în Parlamentul European, informează un comunicat de presă al executivului UE.

În conferinţa de presă zilnică a CE de miercuri, Mark English, purtătorul de cuvânt al comisarului european pentru cercetare Maire Geoghegan-Quinn, a apărut având în mână două mere pentru a prezenta pe scurt proiectul Isafruit, care va beneficia de 13,8 milioane de euro de la bugetul comunitar. Proiectul prevede dezvoltarea de noi metodologii pentru promovarea consumului de fructe în UE şi prevenirea unor boli ce pot apărea în urma consumului de fructe nespălate sau stricate.

Experţii Isafruit au demonstrat că un măr ţinut 40 de secunde în apă la temperatura de 50-52 de grade este mai sănătos, în cazul piersicilor durata fiind de 20 secunde în apă la 60 de grade. Prin acest tratament se combat şi agenţi patogeni umani precum salmonella.

Celelalte 7 proiecte care vor fi prezentate joi la Strasbourg aparţin companiilor, asociaţiilor sau organizaţiilor neguvernamentale Epizone (finanţare de 14 milioane euro de la bugetul UE), Ecnis (finanţare de 11 milioane de euro), Eurofir (finanţare de 12 milioane de euro), Aquamax (finanţare de 10,5 milioane euro), Eufreshbake (finanţare de 2 milioane euro), Healthgrain (finanţare de 10,8 milioane euro) şi Moniqa (finanţare de 12,3 milioane euro).

Cele opt proiecte vor beneficia de finanţare de la bugetul UE şi contribuie la promovarea obiectivului de creştere a standardului de viaţă al cetăţenilor UE, în concordanţă cu Strategia Europa2020 adoptată de liderii Celor 27 la Summitul UE din 17 iunie.

Pentru perioada 2007 - 2013, Uniunea Europeană a prevăzut alocarea sumei de 1,9 miliarde euro pentru cercetările despre alimente, agricultură/pescuit şi biotehnologii, în cadrul celui de-al şaptelea program cadru de cercetare (FP7). Principalul obiectiv este de a construi o economie durabilă bazată pe cunoaştere.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 9 - 15 MAI Economia românească traversează o revenire ciclică sprijinită de cererea internă puternică astfel încât creşterea PIB ar urma să atingă 4,2% în 2016, principalele riscuri la adresa perspectivei fiind incertitudinile electorale şi cele externe, arată experţii FMI într-un raport elaborat în urma consultărilor...
VIRUSUL ZIKA Comisia Europeană alocă 10 milioane de euro pentru a susţine cercetarea Comisia Europeană pune la dispoziţie 10 milioane de euro pentru a susţine cercetarea legată de virusul Zika care afectează în prezent mai multe ţări din America Latină, în special Brazilia, şi cu zeci de persoane contagiate în Europa, relatează EFE.
Dîncu: În septembrie putem da drumul primului lot din proiectul spitalelor de urgenţă Vicepremierul Vasile Dîncu a declarat vineri, într-o conferinţă de presă la Cluj, că în luna septembrie ar urma să fie pornit primul lot din proiectul spitalelor regionale de urgenţă.
Dispozitiv care detectează în numai 15 minute paludismul, realizat în cadrul unui proiect de cercetare susţinut de UE Un proiect de cercetare susţinut de Uniunea Europeană a dezvoltat un dispozitiv similar unui smartphone care ar putea diagnostica paludismul în numai 15 minute, a informat miercuri Comisia Europeană, potrivit EFE.
Şase proiecte de cercetare primesc fonduri de câte 1 miliard de euro de la UE Comisia Europeană a nominalizat şase proiecte, printre care şi construirea unor roboţi care să însoţească oamenii pe tot parcursul vieţii şi o simulare pe computer a creierului uman, ca finaliste ale concursului european de cercetare, scrie Financial Times.
CE anunţă investiţii de 8,1 miliarde euro în domeniul cercetării şi al inovării, pentru a genera creştere economică Comisia Europeană a anunţat, luni la Bruxelles, ultima şi cea mai amplă serie de cereri de propuneri pentru cercetare în cadrul celui de-al şaptelea program-cadru al său, prin care 8,1 miliarde euro vor susţine proiecte şi idei care vor impulsiona competitivitatea Europei şi vor aborda aspecte precum...