Cele mai citite
 


Pănculescu: Medicamentele româneşti se vor scumpi, în medie, cu 6%
marţi, 7 aprilie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 7 aprilie /Agerpres/ - Dr. Dan Zaharescu, preşedintele Asociaţiei române a producătorilor internaţionali de medicamente, a declarat, pentru AGERPRES, că ieftinirea medicamentelor producătorilor internaţionali nu va fi de 10%, ci de aproximativ 2-3%.

El a explicat că de la producători pleacă cu un preţ mediu redus cu 10%. Aceştia au făcut eforturi ca să plece cu un preţ cât mai mic, dar se adaugă diferenţa de curs valutar şi adaosul comercial de la distribuitori şi de la farmacii.

Adaosurile la distribuitori ajung până la 10%, la farmacii, în medie, până la 11 %, iar pentru medicamentele peste 300 de lei, se plafonează la 30 de lei.

La rândul său, Petre Pănculescu, preşedintele Asociaţiei producătorilor români de medicamente, afirmă că nici vorbă ca medicamentele româneşti să se scumpească doar cu 1%, ci, în medie, cu 6%, sau chiar peste 6%.

Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a anunţat că medicamentele se vor ieftini, de la 1 aprilie, cu 10% cele din import, iar medicamentele româneşti se vor scumpi cu 1 %. AGERPRES/ (Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Medicamente româneşti de nouă generaţie pentru terapia hepatitelor B şi C, în următorii cinci ani Medicamente româneşti de nouă generaţie pentru terapia hepatitelor B şi C ar putea fi administrate în următorii cinci ani, graţie unui program lansat, marţi la Institutul de Biochimie al Academiei Române, a declarat pentru AGERPRES directorul general al Institutului de bio-chimie al Academiei Române...
(Corespondenţă) Măsurile restrictive din sănătate, pentru economii de 7 miliarde de euro, stârnesc controverse în Spania Madrid, 11 sep - Corespondentul Agerpres, Ruxandra Constantinescu, transmite: Actuala reformă a sistemului public de sănătate din Spania /care prevede, între altele, eliminarea accesului la asistenţă sanitară gratuită pentru toţi străinii care nu au rezidenţă legală în Spania, n.r./ nu va duce la economii...
Miere mai scumpă şi mai puţină, în 2012 Preţul mierii va creşte în acest an cu circa 10-15% din cauza diminuării producţiei cu peste 50%, a declarat, vineri, preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Albine din România (ACAR), Ioan Fetea, într-o conferinţă de presă susţinută în cadrul Târgului Naţional al Mierii.
APMGR trage un semnal de alarmă privind scăderea volumului de medicamente româneşti comercializate în ţară Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR) trage un serios semnal de alarmă asupra faptului că în intervalul 2006-2010, volumele de medicamente fabricate în România şi comercializate pe piaţa internă au scăzut de la 62% în 2006, la 41% în 2010 ca pondere din volumul total de...
Victor Surdu: Dacă România ajunge să parcurgă o criză alimentară ar fi culmea nenorocirii (interviu) Bucureşti, 2 mar /Agerpres/ - Deputatul social-democrat Victor Surdu, şeful Departamentului de agricultură al PSD, afirmă, într-un interviu acordat AGERPRES, că, în situaţia în care România va ajunge să treacă printr-o criză alimentară, acest lucru ar însemna 'culmea imbecilităţii, culmea nenorocirii'...
Nicolae Hâncu: Măsurile pentru o alimentaţie sănătoasă sunt necesare Prof. dr. Nicolae Hâncu, preşedintele Societăţii Române de Diabet şi Boli de Nutriţie, a declarat pentru AGERPRES că este binevenită orice măsură care conduce la scăderea consumului de produse nesănătoase precum cele de tip fast-food.