Cele mai citite
 


PE: Reguli mai stricte pentru emisiile industriale
joi, 8 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Parlamentul European, reunit în sesiune plenară la Strasbourg, a aprobat miercuri o directivă privind emisiile industriale, ce are ca obiective reguli mai clare şi un aer mai curat. Directiva prevede aplicarea unor limitări mai stricte cu privire la poluarea aerului, dar ţările membre vor dispune de o anumită flexibilitate în ceea ce priveşte extinderea termenelor limită pentru anumite centrale termoelectrice sau exceptarea anumitor instalaţii de la noile reguli, informează un comunicat de presă.
Documentul actualizează şi sintetizează şapte acte legislative, inclusiv directiva privind limitarea emisiilor în atmosferă a anumitor poluanţi provenind de la instalaţii de ardere de dimensiuni mari şi cea privind prevenirea şi controlul integrat al poluării (IPPC), ultima acoperind aproximativ 52.000 de instalaţii agricole şi industriale cu un mare potenţial de poluare.
Începând din anul 2016, vor fi introduse limite mai stricte privind concentraţiile de oxid de azot, dioxid de sulf şi particulele de praf, ce prezintă un nivel ridicat de risc pentru sănătate şi mediu.
În final, eurodeputaţii au acceptat ca statele membre să elaboreze planuri naţionale tranzitorii pentru a permite centralelor termoelectrice de mari dimensiuni (inclusiv cele pe bază de cărbune) atingerea valorilor limită de emisie până în 2020.
Alte instalaţii mai vechi nu trebuie să îndeplinească aceste obiective dacă ele vor fi închise până la finalul anului 2023 sau dacă dispun de 17.500 de ore de exploatare după 2016. Centralele termoelectrice de dată mai recentă trebuie să respecte însă termenul limită 2012.
După intrarea în vigoare a directivei, statele membre UE vor trebui să transpună noile norme europene în legislaţiile naţionale.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
(Corespondenţă)Consiliul TTE aprobă noi limite privind conţinutul de sulf din combustibilul folosit de nave în apele UE Bruxelles, 29 oct - Corespondentul Agerpres, Florin Ştefan, transmite: Noi reguli, mult mai dure, privind conţinutul de sulf din combustibilul folosit de nave în apele maritime din Uniunea Europeană au fost adoptate luni de miniştrii de resort participanţi la Consiliul Transporturi, Telecomunicaţii şi...
Studiu OMS cu privire la poluarea aerului din oraşele austriece Viena, 28 sep - Corespondentul Agerpres, Smaranda Câmpeanu, transmite: Nivelul poluării aerului din oraşele austriece este în medie peste nivelul admis de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), potrivit unui studiu realizat de OMS şi publicat luni de cotidianul Der Standard.
Poluarea aerului determină creşterea presiunii sângelui (studiu) Inhalarea aerului poluat timp de două ore poate mări riscul apariţiei unor boli de inimă, se arată într-un studiu. Persoanele expuse smogului riscă şi mai mult să facă boli cardiovasculare, potrivit studiului apărut în numărul pe septembrie al revistei Hipertensiunea, citat de agenţia China Nouă.
Avertizare de poluare a aerului cu nisip saharian în sud-estul Angliei Poluarea aerului ar putea urma să fie crescută în sud-estul Angliei ca urmare a unui flux de aer care aduce praf saharian din Africa de Nord până în Marea Britanie, informează duminică bbc.com citând date oficiale.
Poluarea aerului este nocivă pentru persoanele cu insuficienţă cardiacă (studiu) Poluarea aerului este nocivă pentru persoanele cu insuficienţă cardiacă şi poate chiar să ducă la deces, relevă un amplu studiu internaţional citat joi de BBC.
Experţii se tem că dezastrul naţional din Ungaria se va transforma în unul regional Budapesta, 8 oct /Agerpres/ - Valul roşu a ajuns în Dunărea albastră joi, iar deversarea de deşeuri toxice purpurii în urma accidentului industrial din Ungaria a început să contamineze al doilea fluviu cel mai lung din Europa. În contextul temerilor privind un dezastru internaţional de poluare, oficiali...