Cele mai citite
 


Sibiu: Criză de vaccin antiviperin în unele spitale
joi, 8 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un bărbat a fost vaccinat în judeţul Alba, după ce a fost muşcat de o viperă, cu un vaccin antiviperin adus tocmai de la Spitalul Judeţean din municipiul Sibiu, pentru că spitalele din judeţul Alba nu au asemenea vaccinuri, iar la Mureş vaccinurile de acest fel sunt expirate, a declarat, miercuri, directorul Salvamont Sibiu, Adrian David.
Şi purtătoarea de cuvânt a spitalului sibian, Raluca Puşcă, a confirmat pentru AGERPRES că Spitalul Judeţean din Sibiu a dat un vaccin antiviperin pentru pacientul din judeţul vecin.
'Noi, la Sibiu, am avut zece doze de vaccin antiviperin, din care am dat deja unul pentru pacientul din Alba. Situaţia la Sibiu este sub control, acest vaccin fiind foarte rar folosit. Noi am avut un pacient muşcat de o viperă, în urmă cu doi ani', a precizat pentru AGERPRES Raluca Puşcă.
Aceasta a dat asigurări că cele nouă doze de vaccin antiviperin de la Sibiu sunt în termenul de garanţie. Acest vaccin se administrează imediat unei persoane care a fost muşcată de viperă, pentru a preveni eventuale complicaţii sau chiar decesul.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Caraş-Severin: În spitalele din judeţ există stoc de ser antiviperin În spitalele din judeţul Caraş-Severin se află pe stoc suficiente doze de vaccin antiviperin, a declarat, luni, pentru AGERPRES, Dragoş Luca, directorul Direcţiei de Sănătate Publică.
Mehedinţi: Femeie muşcată de viperă la Băile Herculane, tratată la Drobeta-Turnu Severin O femeie de 50 de ani din Băile Herculane, muşcată de o viperă, se află începând de luni sub supravegherea medicilor de la secţia Chirurgie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Drobeta-Turnu Severin.
Caraş-Severin: În judeţ sunt disponibile patru doze de vaccin antiviperin La nivelul judeţului Caraş-Severin există, în momentul de faţă, un număr de patru doze de vaccin antiviperin.
Botoşani: O persoană muşcată de viperă nu a putut fi tratată la Spitalul Judeţean Mavromati, din lipsă de vaccin Medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' Botoşani au fost în imposibilitatea de a asigura tratamentul de specialitate în cazul unui pacient muşcat de viperă, din cauza lipsei vaccinului antiviperin, a declarat, luni, medicul şef al Unităţii de primire a Urgenţelor, Petrică Rădăuceanu.
Mehedinţi: Tânăr muşcat de o viperă transportat de urgenţă la un spital din Craiova Un tânăr de 21 de ani din satul mehedinţean Dîlma a fost muşcat luni de o viperă în timp ce el se deplasa printr-o pajişte către un izvor.
Covasna: Bărbat muşcat de viperă, la Comandău Un bărbat de 55 de ani, aflat la cules de ciuperci, a fost muşcat de o viperă într-o pădure din apropierea comunei covăsnene Comandău.