Cele mai citite
 


Procesul de reorganizare a MS şi a unităţilor din subordine, la final
vineri, 9 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Procesul de reorganizare şi restructurare a Ministerului Sănătăţii şi a unităţilor din subordine a ajuns la final, a informat MS, printr-un comunicat transmis, joi, AGERPRES.
În urma reorganizării activităţilor, dintr-un total de 9.920 de posturi existente atât în unităţile finanţate integral de la bugetul de stat, cât şi în unităţile finanţate din venituri proprii şi subvenţii de la bugetul de stat au fost reduse 1.621 de posturi, dintre care 978 vacante.
În cazul unităţilor finanţate integral de la bugetul de stat, ca de exemplu Ministerul Sănătăţii, direcţiile de sănătate publică, alte unităţi aflate în subordinea ministerului, din cele 7.872 de posturi finanţate integral de la bugetul de stat au fost reduse 918 posturi, reprezentând un procent de 11,66%.
Potrivit MS, au fost eliminate şapte posturi din Ministerul Sănătăţii, un număr de 497 de posturi din direcţiile de sănătate publică, 181 din unităţile subordonate MS şi 233 de posturi de medici rezidenţi.
Dintre cele 918 posturi reduse, 339 erau vacante. Toate posturile de medici rezidenţi care au fost eliminate sunt neocupate.
Reducerea celor 1.621 de posturi din instituţiile administrative ale sistemului sanitar înseamnă o economie de 7.708.000 de lei la cheltuielile de personal până la sfârşitul anului.
Cea mai mare economie, însemnând 6.252.000 de lei,?se înregistrează în cazul unităţilor finanţate integral de la bugetul de stat prin eliminarea celor 918 posturi.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
Galaţi: PSD consideră haotică iniţiativa Ministerului Sănătăţii de comasare a unor spitale Preşedintele PSD Galaţi, deputatul Dan Nica, şi fostul secretar de stat în ministerul Sănătăţii, dr. Aurel Nechita, au criticat, joi, într-o conferinţă de presă, iniţiativa Ministerului Sănătăţii de comasare a unor spitale, despre care au spus că este una haotică pentru că nu se ţine cont de niciun criteriu...
Măsuri ale Ministerului Sănătăţii în vederea facilitării eliberării documentelor pentru personalul medical Ministerul Sănătăţii a decis miercuri adoptarea unui set de măsuri în vederea "corectării" întârzierilor la eliberarea documentelor pentru personalul medical.
Ministerul Sănătăţii: Anul 2013 va fi unul de reorganizare al programului naţional de oncologie Reorganizarea programului naţional de oncologie şi reînnoirea parteneriatelor cu asociaţiile bolnavilor cronici din România reprezintă o prioritate a Ministerului Sănătăţii pentru anul 2013, anunţă MS într-un comunicat remis vineri AGERPRES, cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă împotriva Cancerului la Copii...
Eugen Nicolăescu: Proiectul vizând reorganizarea sistemului de sănătate va fi postat vineri noapte pe site-ul MS Ministerul Sănătăţii va posta pe site-ul propriu începând de vineri noapte propuneri de modificare legislativă care vizează reorganizarea sistemului de sănătate, a anunţat joi ministrul Eugen Nicolăescu, prezent la dezbaterile organizate de Societatea Academică Română.
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...