Cele mai citite
 


Prima grefă totală de faţă a fost realizată în Franţa la sfârşitul lunii iunie (presă)
vineri, 9 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O grefă totală de faţă, prima din lume, a fost realizată cu succes la sfârşitul lunii iunie într-un spital francez, a informat joi cotidianul Le Parisien. Operaţia, o 'premieră mondială', potrivit ziarului menţionat, a fost realizată pe 26 şi 27 iunie pe un bărbat de 35 de ani, afectat de o boală genetică care-i deforma faţa.
Pacientul 'se simte bine, merge, mănâncă, vorbeşte', iar 'barba a început deja să-i crească pe faţa cea nouă', a declarat cotidianului profesorul Laurent Lantieri, şeful serviciului de chirurgie plastică şi de reconstrucţie al spitalului din Creteil (lângă Paris), care a efectuat operaţia.

Grefa totală de faţă constă în prelevarea întregii feţe de la o persoană decedată, inclusiv gura şi pleoapele, şi transplantarea ei pe o persoană în viaţă. În luna aprilie, o echipă de medici spanioli a anunţat că a realizat o grefă totală de faţă într-un spital din Barcelona, pe un tânăr cu faţa deformată de cinci ani, în urma unui traumatism. Nu putea să mănânce, să respire şi să vorbească normal.

'Suntem singurii, până astăzi, care am grefat întreaga faţă, cu pleoape şi sistem lacrimal. Sunt mândru că acest lucru s-a realizat în Franţa', a afirmat chirurgul. El a adăugat că a primit autorizaţie să mai facă cinci astfel de operaţii.

Spitalul Vall d'Hebron din Barcelona a anunţat în luna aprilie că a efectuat o operaţie prezentată tot ca prima grefă totală de faţă din lume. Pacientului i s-a transplantat toată pielea şi muşchii feţei, nasul, buzele, maxilarul superior, dinţii, palatul, pomeţii şi mandibula.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Franţa: Cardiacii au o nouă speranţă după implantarea cu succes a unei inimi artificiale autonome După implantarea cu succes, într-un spital parizian, a unei inimi artificiale autonome - premieră mondială -, operaţiile similare prevăzute săptămânile următoare dau speranţe cardiacilor din lumea întreagă, transmite sâmbătă AFP.
Operaţii estetice necesare pentru sănătate Dr. Sorin Nae, medic primar chirurgie plastică şi estetică, prezintă câteva cazuri în care intervenţiile chirurgicale estetice pot rezolva o afecţiune care este sau ar duce pe viitor la probleme de sănătate.
Spania: Primul pacient cu grefă totală de faţă a ieşit din spital Primul pacient din lume căruia i s-a făcut, în luna martie, o grefă totală de faţă, a ieşit luni din spitalul din Barcelona unde a fost operat. Potrivit medicilor, starea sa a evoluat bine, informează AFP.
RETROSPECTIVÃ/ Premiere medicale româneşti în 2012 Anul 2012 a continuat să fie un an al premierelor în medicina românească. Aflat şi în 2012 într-un proces de reorganizare, dar şi de schimbări la nivel înalt ale conducerii ministerului de resort, domeniul sănătăţii româneşti a adus premiere în chirurgia cardiovasculară, în neurochirurgie, în prelevarea...
Premiera pentru Europa de Est la Spitalul European Polisano: primul implant de grefa vasculara biosintetica cu tesut de ovine Viata unui pacient de 63 de ani, diagnosticat cu boala arteriala periferica, a fost salvata printr-o interventie de implantare de grefa vasculara biosintetica, realizata la Spitalul European Polisano in premiera pentru Europa de Est. Interventia, incheiata cu succes, a durat 1h 30 minute si a fost...
Franţa: A murit prima femeie din lume care a beneficiat de un transplant de faţă Prima pacienta din lume care a beneficiat de un transplant de faţă, franţuzoaica Isabelle Dinoire, operată în 2005 la vârsta de 38 de ani, după ce fusese desfigurată de câinele său, a murit după o lungă suferinţă, a informat marţi spitalul universitar din Amiens (nord), care a ţinut-o sub observaţie...