Cele mai citite
 


Informatizarea sistemului de sănătatea
joi, 8 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 8 iul /Agerpres/ - Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii (MS), dr. Cristian Irimie, a declarat joi cu prilejul conferinţei 'eHealth 2010' privind informatizarea sistemului de sănătate că MS doreşte să implementeze reţetele şi fişele electronice, acestea conducând la o mai bună urmărire a pacienţilor şi a tratamentelor, dar şi a costurilor.
'Ministerul Sănătăţii din România este preocupat ca acest sistem să se introducă cât mai repede', a adăugat secretarul de stat.
El a subliniat că această informatizare este necesară, având în vedere că ne aflăm în Uniunea Europeană, şi trebuie să existe o interconexiune între sistemul de sănătate în scopul tratării bolnavilor în celelalte ţări europene, dar şi în România.
În ceea ce priveşte perioada în care va fi implementat acest sistem, dr. Cristian Irimie a menţionat că aceasta nu se va întâmpla mai devreme de 2012.
La rândul său, secretarul de stat în Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţilor Informaţionale, Iosif Moldovan, a evidenţiat că este extrem de importantă informatizarea sistemului de sănătate.
'Se caută cele mai bune soluţii în aceste sens', a subliniat secretarul de stat, adăugând că se aşteaptă ca de la această masă rotundă să se evidenţieze propuneri concrete pentru informatizarea sistemului de sănătate din România care este absolut vitală.
Sistemul unic integrat informativ a fost introdus în urmă cu zece ani în sistemul de sănătate. Între timp el a fost depăşit atât ca tehnologie, cât şi ca posibilitate de acoperire a tuturor serviciilor întrucât acesta se confruntă cu un blocaj.
Vorbitorii au accentuat asupra necesităţii introducerii fişelor electronice şi a reţetelor electronice foarte importante atât pentru beneficiari, respectiv pacienţi, cât şi pentru medicii de familie, directori de spitale, farmacişti.
În cadrul evenimentului eHealth a avut o intervenţie şi reprezentantul Ness Technologies Slovacia, Peter Linhardt, care a vorbit despre implementarea reţetelor electronice şi modul în care acestea vor influenţa pozitiv atât gestionarea datelor, cât şi comunicarea între instituţiile medicale şi pacienţi.
'Climatul economic actual în care este prezentată tendinţa de scădere a numărului de angajaţi asiguraţi impune o schimbare dramatică a felului în care serviciile de sănătate sunt oferite cetăţenilor', a declarat, la rândul său, directorul general al Ness Technologies România, Bogdan Popescu. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
Cezar Irimia: Introducerea co-plăţii este importantă pentru sistemul de sănătate Bucureşti, 11 mar /Agerpres/ - Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii (MS) Cezar Irimia a prezentat, joi, strategia MS pentru 2010, în cadrul Conferinţei Naţionale a Pacienţilor, afirmând că introducerea co-plăţii este importantă pentru sistemul de sănătate, în sensul unei mai bune gestionări a fondului...
Raed Arafat: Încercăm să conectăm medicii de familie cu ambulatoriile de specialitate Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a declarat miercuri, la un târg de inovaţie prin tehnologie pentru dezvoltarea comunităţilor, că doreşte dezvoltarea unui sistem prin care să se poată conecta medicii de familie cu ambulatoriile de specialitate.
Fostul secretar de stat în MS Cristian Irimie contrazice declaraţiile liderului UNPR Suceava privitoare la sistemul de sănătate Fostul secretar de stat în Ministerul Sănătăţii (MS), Cristian Irimie, candidat PDL pentru o funcţie de consilier judeţean, a dezavuat, miercuri, declaraţiile liderului judeţean al UNPR Suceava, Cătălina Vartic, candidat al partidului pentru preşedinţia Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, conform cărora...
DOCUMENTAR: Cum a fost prezentat în România accidentul nuclear de la Cernobîl România nu a scăpat de efectele accidentului nuclear de la Cernobîl, la fel ca multe alte ţări europene din emisfera nordică a continentului. După accident, norul radioactiv a ajuns deasupra Moldovei. Măsurătorile făcute atunci au înregistrat o creştere foarte mare ale radiaţiilor, chiar de 10.000 de...
MS pregăteşte un program special de prevenire a HIV în rândul persoanelor dependente de droguri Bucureşti, 11 sep /Agerpres/ - Ministerul Sănătăţii transmite sâmbătă că are cunoştinţă de situaţia actuală privind achiziţia şi distribuţia de seringi în rândul persoanelor dependente de droguri, susţinând că pregăteşte un program special, care va fi finanţat de la bugetul de stat şi care va prelua...