Cele mai citite
 


Suceava: Spitalele din judeţ au fost preluate de autorităţile locale
joi, 8 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Suceava, 8 iul /Agerpres/ - Descentralizarea unităţilor medicale cu paturi din judeţul Suceava s-a încheiat, fiind preluate de administraţiile locale şi ultimele două, respectiv Spitalul de Psihiatrie şi cel Municipal din Câmpulung Moldovenesc.
Directorul DSP Suceava, Alexandru Lăzăreanu, a declarat joi că săptămâna trecută au fost transferate spitalele Orăşenesc şi Cronici Siret, cele municipale din Vatra Dornei, Rădăuţi şi Fălticeni, orăşeneşti de la Gura Humorului şi Solca, precum şi Spitalul de Urgenţă ''Sfântul Ion cel Nou'' Suceava.
Spitalul de Urgenţă Suceava a trecut în subordinea Consiliului Judeţean iar celelalte spitale au ajuns la consiliile locale.
Procesul de transferare a celor zece unităţi spitaliceşti din judeţ către autorităţile locale trebuia finalizat până pe 10 iulie.
DSP Suceava a primit de la Ministerul Sănătăţii (MS), înaintea predării spitalelor către administraţiile locale, structura modificată a acestora. Astfel, în judeţ au fost reduse 282 de paturi, reprezentând 8,9%, de pe secţiile ale căror indicatori de performanţă erau mai mici faţă de media pe ţară.
Spitalul de Urgenţă Suceava are în prezent cu 70 de paturi mai puţin, din totalul de 1.279 pe care le avea. Cel mai afectat a fost Spitalul Municipal Rădăuţi, care a rămas fără 60 de paturi din totalul de 520, reprezentând 11,5%.
Singurul spital din judeţ care a rămas cu acelaşi număr de paturi este cel de Psihiatrie Cronici Siret, cu 210 paturi.
La Spitalul Municipal Câmpulung s-au redus 15 paturi dintre cele 280, la Spitalul Fălticeni s-au redus 48 dintre cele 385, la Vatra Dornei - 19 dintre cele 209, 31 - la Spitalul din Gura Humorului, din 144, zece - la Spitalul Orăşenesc Siret, din 85, zece - la Spitalul Solca, din 80 şi zece la Psihiatrie Câmpulung, din 80.
Imediat după preluare, unii primari au operat schimbări în comitetul director al unor spitale.
'Toţi directorii aveau mandate interimare. În decembrie, ministrul le-a prelungit pentru şase luni, termenul expirând pe 15 iunie. Nu ştiu pe unde s-au mai făcut modificări, unii directori n-au mai vrut să fie, alţii şi-au păstrat postul, dar primarii au dreptul să facă modificări. Ştiu că la Suceava şi Câmpulung s-au emis decizii pentru aceleaşi comitete directoare', a spus directorul DSP Suceava.
Schimbări privind funcţia de director au avut loc săptămâna trecută la Spitalul Municipal Fălticeni şi la spitalele Orăşenesc şi Psihiatrie Cronici Siret.
La Fălticeni, în locul lui Adrian Sigmund a fost numit fostul director administrativ, Mircea Lupu. Directorul Spitalului Orăşenesc Siret, economistul Marius Scorbohaci, a fost schimbat cu medicul Ionuţ Grigore, care a venit la conducerea acestei unităţi sanitare din funcţia de director al Spitalului de Psihiatrie Cronici din localitate, iar la acesta a revenit la conducere psihologul Tiberiu Rotaru. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Suceava: Un spital desfiinţat şi două comasate în judeţ Un spital din judeţul Suceava ar putea fi desfiinţat şi transformat în cămin de bătrâni, iar alte două spitale ar putea fi comasate, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Adrian Popescu.
Suceava: Administraţiile preiau spitalele cu personal insuficient Administraţiile judeţeană şi locală vor prelua spitalele din judeţ fără datorii, dar cu personal insuficient şi cheltuieli mari, a declarat, marţi, directorul DSP Suceava, Alexandru Lăzăreanu.
Suceava: Toate spitalele publice şi private din judeţ au cititoare de card de sănătate funcţionale Spitalele publice şi private din judeţ au achiziţionat peste 200 de cititoare de card, cele mai multe fiind la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava, a declarat joi pentru AGERPRES directorul DSP, Ludovic Abiţei.
Suceava: Dosar penal în cazul decesului bebeluşului de opt luni; DSP şi Colegiului Medicilor fac anchete Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a demarat o anchetă administrativă în cazul unui bebeluş în vârstă de opt luni, suspect de meningo-encefalită, care a murit în elicopterul care-l transporta de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava la un spital din Iaşi, pentru a se vedea dacă au fost...
Suceava: Încă şase cazuri de gripă nouă în judeţ Institutul Cantacuzino Bucureşti a confirmat prezenţa virusului pandemic în cazul a încă şase persoane din judeţul Suceava, una dintre acestea fiind internată în secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului de Urgenţă 'Sfântul Ioan cel Nou' Suceava.
Suceava: Trei gravide cu gripă nouă în ultimele 24 de ore Ministerul Sănătăţii a confirmat în ultimele 24 ore 11 cazuri de gripă nouă la persoane din judeţul Suceava, dar DSP Suceava a precizat că pentru probele trimise la Institutul Cantacuzino s-a confirmat prezenţa virusului A/H1N1 la nouă persoane.