Cele mai citite
 


PSD propune o dezbatere reală pe tema reducerii personalului din spitale
joi, 8 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 8 iul /Agerpres/ - PSD propune o dezbatere publică reală pe tema proiectului de ordin al Ministerului Sănătăţii care stabileşte normativele de personal pentru spitale, inclusiv cele care urmează să fi trecute în subordinea autorităţilor locale, a declarat, joi, Virgil Nicolescu, membru al departamentului de sănătate al PSD.
'Acest proiect de ordin poate fi considerat că favorizează procesul de privatizare mascată a spitalelor din România, în condiţiile în care personalul TESA este redus drastic fără să se ţină cont de atribuţiile de serviciu ale acestora. În aceste condiţii, managerii acestor spitale se vor găsi în imposibilitatea administrării reale a instituţiilor în serviciul pacienţilor, ceea ce deschide calea rapidă spre privatizarea administrării acestora', a spus Nicolescu, în cadrul unei conferinţe de presă.
Nicolescu a explicat că, prin punerea în aplicare a proiectului de ordin al Ministerului Sănătăţii, se va reduce de patru ori personalul existent în spitale, în condiţiile în care, într-un spital cu până la 150 de paturi vor mai lucra ca personal TESA doar 15 persoane, iar într-un spital cu până la 800 de paturi, cum sunt multe spitale de urgenţă din ţară, vor mai fi un număr de doar 27 de persone.
Nicolescu a afirmat că PSD va propune ca dezbaterile publice să se facă împreună cu managerii spitalelor, Colegiul Medicilor, dar şi parlamentari din comisiile de sănătate, în vederea luării 'unei decizii corecte'.
Liderul PSD sector 4 a menţionat că descentralizarea spitalelor 'riscă să arunce în haos' sistemul sanitar, datorită modului în care se realizează.
'Procesul de trecere în administrare locală a unui număr de 373 de unităţi spitaliceşti este în plină desfăşurare, dar mai raţional ar fi fost ca trecerea spitalelor în subordinea administraţiilor locale să se facă începând cu 1 ianuarie 2011, după o perioadă de tranziţie în care erau stinse datoriile acumulate de spitale şi exista timpul necesar preluării unităţilor sanitare şi introducerea finanţării acestora în bugetele locale', a mai spus Nicolescu. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bacău: CJ a adresat o "plângere prealabilă" Ministerului Sănătăţii privind reducerea numărului de paturi în spitalele judeţului Consiliul Judeţean (CJ) Bacău, sub semnătura preşedintelui instituţiei, social-democratul Dragoş Benea, a adresat joi o "plângere prealabilă" către Ministerul Sănătăţii prin care reclamă că, în baza unui ordin de ministru publicat în Monitorul Oficial la finele lunii martie, au fost reduse cu 102 paturi...
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
World Vision România susţine urgenţa îmbunătăţirii accesului la servicii medicale de calitate pentru categoriile vulnerabile La iniţiativa Comisiei pentru drepturile omului, culte şi minorităţi şi a Comisiei pentru sănătate publică din Senat, Fundaţia World Vision România a organizat la Palatul Parlamentului conferinţa-dezbatere intitulată “Drepturile Pacienţilor - între teorie şi practică”, marcând astfel Ziua...
Proiect de moţiune: PSD cere întărirea capacităţii administrative şi de intervenţie a MS în problemele de sănătate publică Social-democraţii îi solicită ministrului Patriciu Achimaş-Cadariu, potrivit draft-ului moţiunii pe sănătate, întărirea capacităţii administrative şi de intervenţie a MS în problemele de sănătate publică prin reorganizarea sistemului, astfel încât să existe capacitatea de inspecţie şi control pentru...
11 spitale vor trece din subordinea Ministerului Sănătăţii în cea a Ministerului Transporturilor (proiect) Ministerul Transporturilor a lansat în dezbatere un proiect de Ordonanţă de Urgenţă privind trecerea a 11 spitale din subordinea ministerului Sănătăţii în subordinea sa.