Cele mai citite
 


Abordări integrate de prevenire HIV/SIDA în România
joi, 8 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 8 iul /Agerpres/ - Abordări integrate de prevenire HIV/SIDA în România - reprezintă un proiect care îşi propune să le ofere tinerilor între 15 şi 24 de ani informaţii corecte în ceea ce priveşte HIV/SIDA.
Pentru a adopta un stil de viaţă mai sănătos, un comportament responsabil şi o atitudine nediscriminatorie faţă de persoanele infectate cu HIV, proiectul este implementat împreună cu fundaţia Tineri pentru Tineri.
Asociaţia Română pentru Promovarea Sănătăţii (ARPS) a desfăşurat o cercetare din care a reieşit în legătură cu începerea vieţii sexuale că aproximativ 62% dintre tineri declară că şi-au început viaţa sexuală, în vreme ce 26,6% spun că nu.
În legătură cu utilizarea prezervativului, 27% dintre tinerii care şi-au început viaţa sexuală declară că nu l-au utilizat, 32% dintre ei motivând că a fost ceva neprevăzut, 29% spunând că au încredere în partener, iar 15% au spus că nu s-au gândit să-l folosească.
Un alt aspect relevat de cercetare evidenţiază că sursa principală a informaţiilor despre utilizarea prezervativului o constituie prietenii, colegii, anturajul - 37,7%, o altă sursă de informare este internetul - 9,7% sau ziarele, revistele sau broşurile - 10,5%. Şcoala prin profesori joacă un rol insuficient, doar 8,4% dintre tineri au indicat profesorii ca principala sursă de unde au aflat informaţii referitoare la prezervativ.
În general, tinerii au auzit de SIDA şi sifilis, sunt mai puţin informaţi privind herpesul genital sau alte boli cu transmitere sexuală.
Concluziile studiului, care a fost realizat pe un eşantion 1.325 de tineri cu vârste între 15-24 de ani, din mediul urban şi rural, subliniază încă o dată necesitatea unor proiecte de educaţie sexuală, întrucât există un proces semnificativ de tineri - 16% - care şi-au început viaţa sexuală şi nu au folosit niciodată prezervativul.
De asemenea, 12% dintre tinerii care şi-au început viaţa sexuală văd exclusiv în prezervativ un mijloc de evitare a sarcinii nedorite.
În perioada 19 iulie - 24 august se va desfăşura la Costineşti campania de conştientizare şi responsabilizare 'Iubeşte cu cap! Până peste cap', parte a proiectului 'Abordări integrate în prevenirea tip HIV/SIDA'.
Campania va beneficia de sprijinul a 70 de voluntari instruiţi, care vor fi identificaţi prin echipamentul pe care îl vor purta.
Aproximativ 40.000 de tineri vor fi abordaţi de voluntarii campaniei, pentru a discuta despre responsabilitatea în viaţa sexuală şi prevenirea HIV/SIDA.
Totodată, va avea loc şi un concurs pentru mass-media. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Abordări integrate de prevenire a HIV/SIDA în România Proiectul 'Abordări integrate de prevenire a HIV/SIDA în România' îşi propune să ofere tinerilor cu vârsta între 15 şi 25 de ani informaţii corecte în ceea ce priveşte HIV/SIDA, pentru a-i motiva să adopte un stil de viaţă mai sănătos, un comportament responsabil şi o atitudine nediscriminatorie faţă...
Proiect privind informarea corectă a tinerilor în ceea ce priveşte HIV/SIDA Proiectul ''Abordări integrate de prevenire HIV/SIDA în România'' îşi propune să ofere tinerilor (15-25 de ani) informaţii corecte în ceea ce priveşte HIV/SIDA pentru a-i motiva să adopte un stil de viaţă mai sănătos, un comportament responsabil şi o atitudine nediscriminatorie faţă de persoanele bolnave...
Herpesul genital Herpesul genital, o boala transmisa pe cale sexuala, este o infectie cauzata de virusul simplex. Exista doua tipuri de virusi simplex care pot cauza herpesul.
Mureş: Campanie de prevenire a infectării cu HIV/SIDA, în penitenciare Fundaţia 'Alături de Voi' România - Centrul Mureş a iniţiat vineri la Penitenciarul din Târgu Mureş seria de campanii de informare, educare şi conştientizare a deţinuţilor cu privire la riscurile infectării cu HIV/SIDA, la infecţiile cu transmitere sexuală în rândul persoanelor private de libertate şi...
Campanie de educaţie privind factorii de risc pentru diabet Cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului, în întreaga ţară se desfăşoară activităţi de educare şi informare pentru populaţie prin direcţiile judeţene de sănătate publică, sub sloganul 'Acţionează acum pentru prevenirea diabetului!'.
Ziua Mondială împotriva SIDA s-a desfăşurat în 2011 sub sloganul 'Zero noi infecţii HIV' Ziua Mondială împotriva SIDA, care se marchează pe data de 1 decembrie, s-a desfăşurat, în 2011, sub sloganul "Zero noi infecţii HIV", un scop care necesită implicarea tuturor actorilor ce au o responsabilitate socială în raport cu fiecare naţiune, de la instituţii publice de sănătate, asistenţă socială...