Cele mai citite
 


Sibiu: Vieţile a doi oameni, salvate graţie unui donator de organe
joi, 8 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Sibiu, 8 iul /Agerpres/ - Un tânăr de 35 de ani, aflat în comă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, a salvat viaţa a doi oameni, unul din Cluj Napoca, altul din Bucureşti, care au primit ficatul şi rinichii sibianului care nu mai avea nicio şansă să trăiască, a declarat joi Raluca Puşcă, purtătorul de cuvânt al spitalului.
'Donatorul, un bărbat în vârstă de 35 de ani, din Sibiu, a ajuns la Unitatea Primiri Urgenţe a Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu în data de 6.07.2010, după ce a căzut de la înălţime şi a suferit un traumatism cranio-cerebral sever, după care a intrat în comă profundă. Deşi medicii au făcut toate eforturile pentru stabilizarea pacientului, starea acestuia s-a înrăutăţit şi în cursul serii de marţi s-a declarat moartea cerebrală', a explicat Raluca Puşcă.
Aceasta a mai spus că intervenţia efectuată de echipe de medici clujeni şi bucureşteni, a durat aproximativ trei ore, prelevându-se ficatul şi rinichii.
Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu se afla de doi ani pe lista Agenţiei Naţionale de Transplant. Anul trecut s-au înregistrat patru intervenţii de prelevare de organe de la pacienţi aflaţi în moarte cerebrală.
De la începutul acestui an, acesta este al doilea caz de donare de organe. Primul caz s-a înregistrat în urma cu o lună, donatorul fiind o femeie de 60 de ani care a suferit o ruptură de anevrism cerebral.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Harghita: O nouă prelevare de organe la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc Miercurea Ciuc, 18 iun /Agerpres/- Mai multe echipe de medici specialişti au efectuat sâmbătă, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, o nouă prelevare de multi-organ, donatorul fiind un bărbat de 51 de ani, care a suferit un accident vascular cerebral şi a intrat în moarte cerebrală.
Hunedoara: Prelevare de organe de la un donator care şi-a dorit acest lucru din timpul vieţii Patru echipe de medici au reuşit să preleveze mai multe organe de la un bărbat aflat în moarte cerebrală la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva, persoana în cauză manifestându-şi dorinţa de a fi donator încă din timpul vieţii, a declarat luni, managerul unităţii medicale, Călin Laza.
Mureş: Prelevare de organe la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, coordonată de dr. Radu Zamfir O echipă de medici de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, Institutul de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca şi Institutul Clinic Fundeni Bucureşti, coordonată de dr. Radu Zamfir, a prelevat, miercuri seara, rinichii şi ficatul de la un donator aflat în moarte cerebrală la...
Bacău: Prelevare de ficat şi rinichi de la un bărbat în moarte cerebrală O echipă de specialişti din Bucureşti, Iaşi şi Bacău au finalizat, miercuri, prima prelevare de organe realizată în acest an la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău.
Harghita: Prima prelevare de organe realizată la SJU din Miercurea Ciuc Mai multe echipe de medici efectuează vineri prima prelevare de multi-organe la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, donatorul fiind un tânăr de 31 ani, aflat în moarte cerebrală.
Prelevare de organe şi trei transplanturi pentru reconstrucţia ligamentului încrucişat, la SCJU Târgu Mureş Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş a anunţat miercuri că în ultimele 24 ore în cadrul instituţiei au avut loc trei transplanturi pentru reconstrucţie ligament încrucişat şi o prelevare de organe.