Cele mai citite
 


Alba: Excursie pentru persoanele cu dizabilităţi
vineri, 9 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Zeci de persoane cu dizabilităţi, copii şi adulţi, împreună cu însoţitorii lor, au efectuat, joi, o excursie la mănăstirea Prislop, din Hunedoara, judeţ în care au vizitat şi Cetatea Devei, costurile acţiunii fiind suportate de Asociaţia 'Cusset Aiud Exchange' Franţa.
Plecarea s-a făcut din municipiul Aiud, cu opriri în Alba Iulia şi Sebeş, excursia fiind organizată de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba, prin Comitetul de analiză a persoanelor cu handicap Alba, în parteneriat cu Asociaţia 'Cusset Aiud Exchange'.
De această excursie s-au bucurat 50 de beneficiari ai serviciilor oferite de Societatea Handicapaţilor Neuropsihici 'Speranţa' Alba Iulia, Organizaţia pentru copii şi adulţi cu nevoi speciale 'Trebuie' Sebeş, Asociaţia 'Filantropia Ortodoxă' Alba Iulia, Asociaţia SM 'SPEROMAX' şi Societatea Naţională a Handicapaţilor Fizici Alba.
Veche de sute de ani, mănăstirea Prislop este amplasată la 13 kilometri distanţă de Haţeg. Este unul din cele mai importante locuri de pelerinaj din ţară, aici aflându-se mormântul duhovnicului Arsenie Boca, trecut la cele veşnice în 28 noiembrie 1989.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alba: Sedii neaccesibilizate pentru persoanele cu dizabilităţi locomotorii Alba Iulia, 8 iul /Agerpres/ - Unele instituţii publice din Alba, cum ar fi Casa de Asigurări de Sănătate sau Agenţia Judeţeană pentru Prestaţii Sociale, nu au înălţimea ghişeelor la un nivel accesibil persoanelor cu dizabilităţi locomotorii, acestea fiind situate chiar şi la un metru şi jumătate.
Vaslui: Locuinţe protejate pentru persoane cu dizabilităţi, construite în judeţ printr-un proiect finanţat de ANPD Şase locuinţe protejate pentru persoane cu dizabilităţi vor fi construite în perioada următoare, în judeţul Vaslui, în cadrul unui proiect finanţat de Autoritatea Naţională pentru Persoane cu Dizabilităţi (ANPD). Potrivit directorului general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului...
Suceava: Manifestare "Deschide ochii! ... Deschide inima!", de Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava organizează, pentru a marca Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi, manifestarea ''Deschide ochii! ... Deschide inima!'', spectacol şi expoziţie aflate la cea de a IX-a ediţie, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt...
Complex multifuncţional pentru persoane cu dizabilităţi Un nou Complex Social de Servicii, care vine în întâmpinarea nevoilor persoanelor cu handicap şi vârstnicilor din Sectorul 1, prin oferirea de servicii de recuperare şi de petrecere a timpului liber a fost inaugurat, marţi, de primarul, Andrei Chiliman.
CRJ: 5.000 de persoane instituţionalizate cu dizabilităţi mintale au murit, în ultimii 5 ani, în condiţii necunoscute Reprezentanţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Braşov, ai Centrului de Investigaţii Media, Centrului de Resurse Juridice (CRJ) şi ai Guvernului au participat miercuri, la Braşov, la o dezbatere privind rezultatele monitorizărilor independente şi ale investigaţiilor j...
Numărul persoanelor cu dizabilităţi a crescut cu 31.832 persoane în perioada septembrie 2014 - septembrie 2015 Numărul persoanelor cu dizabilităţi a crescut cu 31.832 persoane în perioada septembrie 2014 - septembrie 2015, ajungând la 759.019 persoane, se arată în datele Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor vârstnice.