Cele mai citite
 


Cluj: Campanie de vaccinare a romilor împotriva hepatitei A
vineri, 9 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consiliul Judeţean Cluj, în colaborare cu Direcţia de Sănătate Publică, organizează, în perioada 8 - 13 iulie, o campanie de conştientizare asupra importanţei vaccinării împotriva hepatitei A în localitatea Pata Rât, unde trăieşte o importantă comunitate de romi.
'Scopul iniţiativei este de a-i proteja pe locuitorii comunităţii de la Pata Rât de această boală în contextul în care ei trăiesc în condiţii de aglomerare şi igienă deficitară, medii care favorizează apariţia acestei boli. În vederea asigurării unei rate de participare cât mai ridicată în rândul membrilor comunităţii, Consiliul Judeţean a decis să implice în această acţiune şi Fundaţia Ajutorul Familiei, medicul care deserveşte punctul sanitar Pata Rât, mediatorul şcolar din cadrul Şcolii Traian Dîrjan Cluj-Napoca, mediatorul sanitar şi liderii informali ai comunităţii de romi din Pata Rât', se spune într-un comunicat al Consiliului Jude'ean transmis joi.
Campania de conştientizare cuprinde acţiuni de informare cu privire la pericolul acestei boli şi la riscul extrem de mare de contactare a acesteia şi la acţiuni de convingere a romilor să accepte vaccinarea. Administrarea vaccinului se va face la finalul campaniei, în data de 13 iulie, la un centru medical construit în Pata Rât în 2005 din fonduri europene.
În zona rampei de gunoi de la Pata Rât trăiesc peste 1500 de romi, din care 400 sunt minori.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Suceava: Campanie de vaccinare antirabică în 30 de fonduri de vânătoare din judeţ Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava a demarat, luni, campania de vaccinare antirabică manuală a vulpilor, care se va derula în judeţ până pe 15 decembrie, a declarat presei directorul DSVSA Suceava, Octavian Ilişoi.
Suceava: Campanie de vaccinare la Mironu, unde evoluzează un focar de oreion Copiii din satul sucevean Mironu, în comuna Valea Moldovei, sunt vaccinaţi împotriva oreionului, după ce de la începutul anului în localitate au fost înregistrate peste 60 de cazuri de îmbolnăviri, unele necesitând internare din cauza complicaţiilor apărute.
Cluj: Campanie antidiabet derulată de studenţii medicinişti, duminică, la Iulius Mall Voluntari ai Organizaţiei Studenţilor Medicinişti (OSM) din Cluj-Napoca vor derula, duminică, la complexul Iulius Mall, o campanie de informare asupra diabetului zaharat, pentru a prezenta factorii ce declanşează această boală, profilaxia şi tratamentul ei.
Cluj: Campanie de sănătate sexuală şi luptă anti-SIDA, derulată de OSM Organizaţia Studenţilor Medicinişti (OSM) din Cluj-Napoca începe luni, 6 decembrie, o campanie de promovare a sănătăţii sexuale şi luptei anti-SIDA, intitulată ''3S'', informează joi OSM.
Cluj: Campanie de responsabilizare socială anti SIDA Organizaţia Studenţilor Farmacişti din Cluj-Napoca (OSF) derulează, în perioada 30 noiembrie - 3 decembrie, o campanie de responsabilizare socială anti SIDA, în scopul prevenirii şi combaterii infecţiei cu virusul HIV.
Călăraşi: Campanie de vaccinare antituberculoză a copiilor neimunizaţi până acum Campania de vaccinare a copiilor născuţi în intervalul ianuarie-iunie şi care nu au fost imunizaţi până la această dată împotriva tuberculozei va începe joi în judeţul Călăraşi.