Cele mai citite
 


Un nou centru medical în sectorul 6 pentru persoanele cu venituri mici
vineri, 9 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un nou centru socio-medical a fost inaugurat, joi, în cartierul Drumul Taberei (Aleea Calatis 14), din sectorul 6 al Capitalei.
Centrul, cel de-al doilea din sector, a fost inaugurat de ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, şi primarul Sectorului 6, Cristian Poteraş, şi este destinat persoanelor cu venituri reduse asigurându-le acestora tratamente stomatologice şi oftalmologice gratuite sau subvenţionate, tarifele fiind calculate în funcţie de veniturile beneficiarilor.
Centrul oferă servicii de terapie, chirurgie, implantologie, ortodonţie şi estetică dentară, consultaţii oftalmologice computerizate cu bioptron, tratamente, intervenţii chirurgicale şi prescripţii de ochelari.
Serviciile medicale de specialitate pentru? persoanele defavorizate se acordă în funcţie de venitul pe membru de familie.
Astfel persoanele cu un venit de până la 705 lei/membru de familie vor beneficia de servicii medicale gratuite, persoanele cu un venit?între 706 şi 1.000 lei/membru vor achita 30% din costuri, persoanele cu un venit?între 1.001 şi 1.500 lei/membru vor achita 50% din costuri iar persoanele cu un venit? între 1.501 şi 2.000 lei/membru vor achita 70% din costuri.
Primul centru socio-medical de acest tip a fost deschis în luna martie 2010, în cartierul Militari.
De la deschiderea sa, peste 500 de persoane au solicitat şi au primit tratamente gratuite sau subvenţionate, 300 de persoane beneficiind de servicii stomatologice, iar alte 235 de persoane de consultaţii şi tratamente oftalmologice.
Medicii care acordă consultaţii în cele două centre sunt specialişti, iar aparatura cu care cabinetele sunt dotate este de ultimă generaţie.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Peste o mie de persoane au beneficiat de servicii medicale gratuite în sectorul 6 De la inaugurarea proiectului ''Centre Socio-medicale'', peste o mie de cetăţeni din sectorul 6 au beneficiat de tratamente stomatologice şi oftalmologice gratuite sau subvenţionate în cele două cabinete date până acum în folosinţă.
Cabinete medicale pentru persoanele aflate în dificultate din sectorul 6 al Capitalei Persoanele cu venituri reduse din sectorul şase al Capitalei pot apela, începând de miercuri, la serviciile a două cabinete medicale, unul de stomatologie şi unul de oftalmologie.
Vaslui: Fostul şef al Casei de Asigurări de Sănătate Iaşi a deschis un spital în oraşul Negreşti Fostul şef al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Iaşi, medicul chirurg Iulian Şerban a deschis un centru medical în oraşul vasluian Negreşti, unde Spitalul Orăşenesc a fost închis în anul 2011, pe timpul guvernării Boc.
Tulcea: Tratamente medicale gratuite pentru 200 de persoane cu venituri modeste Aproape 200 de persoane din oraşul Tulcea cu salarii minime pe economie vor beneficia, începând cu data de 30 septembrie, de tratamente gratuite oferite de medici din regiunea Suzhou, China.
Centru de excelenţă în chirurgie variatică la Spitalul Delta Hospital Un nou centru medical privat cu spital şi ambulatoriu, Delta Hospital, cu amenajări specifice, obligatorii şi necesare îngrijirii pacienţilor supraponderali a fost inaugurat luni.
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.