Cele mai citite
 


Furnizorii de servicii medicale paraclinice se opun semnării contractului pe 2009
marţi, 7 aprilie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 7 aprilie /Agerpres/ - Patronatul furnizorilor de servicii medicale paraclinice - PALMED se opune semnării contractelor de furnizare servicii medicale pe anul 2009, deoarece proiectul de norme metodologice de aplicare a Contractului-cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru 2009 a fost făcut public fără să respecte Legea transparenţei decizionale.

Potrivit furnizorilor de servicii medicale paraclinice, orice act trebuie făcut public cu cel puţin 30 de zile înainte de publicarea sa în Monitorul Oficial.

"Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate doresc publicarea acestor norme în data de 1 aprilie, lucru care n-ar fi deloc rău dacă acestea ar fi fost elaborate într-un mod profesionist, dar nu sunt", susţin reprezentanţii PALMED.

In condiţiile în care bugetul pentru serviciile medicale paraclinice a fost diminuat în 2009 cu 42,83% faţă de anul 2008 observăm că lista de analize medicale decontate de CNAS este aceeaşi de ani de zile, cuprinzând analize care nu ar mai fi trebuit incluse în secolul XXI, fiind necesară introducerea altora noi pentru care pacientul este nevoit să plătească şi care sunt absolut necesare pentru stabilirea unui diagnostic corect.

Reprezentanţii PALMED spun că specialiştii din laborator sunt evaluaţi la nici jumătate din punctajul acordat pentru un aparat pe care aceştia îl utilizează la obţinerea rezultatelor investigaţiilor de laborator.

Aceştia mai susţin că actualul buget acoperă serviciile medicale paraclinice cel târziu până în luna septembrie. AGERPRES/(Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
CNAS: 33 de spitale nu au întocmit deconturi de cheltuieli pacientului Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a anunţat luni că 33 spitale din 77 verificate nu au întocmit deconturi de cheltuieli care se eliberează pacientului pentru serviciile medicale prestate.
CNAS a penalizat opt unităţi medicale pentru nerespectarea obligaţiilor contractuale Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a penalizat opt unităţi medicale, din cele zece controlate în ultima săptămână a anului trecut, pentru nerespectarea obligaţiilor stipulate în contractele de furnizare de servicii medicale spitaliceşti încheiate cu CNAS.
Radu Ţibichi (CNAS): Se lucrează la o cartografiere a serviciilor medicale Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, împreună cu Ministerul Sănătăţii, Institutul Naţional de Sănătate Publică şi Şcoala Naţională de Sănătate Publică, va realiza până la sfârşitul anului o cartografiere a serviciilor de sănătate, a declarat marţi preşedintele CNAS, Radu Ţibichi.
Ciurchea (CNAS): Contractul-cadru cu furnizorii de servicii medicale va fi semnat probabil în luna martie Contractul-cadru cu furnizorii de servicii medicale va fi semnat probabil în luna martie, după consultarea pe care Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) o va avea cu toţi partenerii implicaţi, a precizat miercuri pentru AGERPRES preşedintele CNAS, Vasile Ciurchea.
CNAS a obţinut rambursarea din fonduri europene a 75% din cheltuielile efectuate pentru cardul de sănătate Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a obţinut rambursarea din fonduri europene a 75% din cheltuielile efectuate pentru proiectul cardului naţional de sănătate (89,87 milioane lei fără TVA) la un an de la introducerea obligativităţii utilizării acestuia.
CNAS precizează că a avut mai multe consultări cu medicii de familie privind noul Contract-cadru Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a precizat, miercuri, că a avut mai multe runde de consultări cu Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) şi Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie pe tema Contractului-cadru şi a normelor de aplicare a acestuia, încă din luna octombrie...