Cele mai citite
 


Tulcea: Sinistraţii sunt vaccinaţi antitetanos
vineri, 9 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Autoritatea de Sănătate Publică (ASP) din Tulcea a demarat o campanie de vaccinare antitetanos pentru persoanele care necesită imunizare continuă.
Directoarea ASP, Laura Militaru, a declarat joi pentru AGERPRES că până în momentul de faţă au fost vaccinate aproximativ 100 de persoane din localităţile Pătlăgeanca, Plauru, Smârdan, Vulturu şi Ilganii de Sus.
'Campania a început imediat după evacuarea persoanelor din locuinţe. Nu au fost probleme deosebite pentru că multe persoane s-au autoevacuat, iar vaccinul antitetanos a fost aplicat în cazul celor care au rămas în tabere sau au fost aduşi la centrul de zi din oraşul Tulcea', a menţionat directoarea Militaru.
Ea a mai spus că medicii de familie au imunizat doar persoanele considerate a fi cu risc şi că, dacă va fi necesar, şi populaţia din satul Ceatalchioi va fi vaccinată.
'Avem necesarul de doze asigurat. Avem rezerva proprie, am făcut comandă la Institutul Cantacuzino din Bucureşti de încă 1.500 de doze de vaccin şi am solicitat şi Ministerului Sănătăţii încă 500 de doze, astfel încât să nu avem probleme în asigurarea imunizării', a precizat directoarea ASP, Laura Militaru.
Până în momentul de faţă, conform informaţiilor furnizate de Prefectura judeţului Tulcea, au fost evacuate 152 persoane. Din acestea 85 sunt din localitatea Smârdan, 32 din Pătlăgeanca, 20 din Ilganii de Sus, 6 din Plaur şi 9 din suburbia Tudor Vladimirescu a municipiului Tulcea. Din numărul total al persoanelor evacuate, doar 10 sunt cazate la centrul de zi Pheonix din oraşul Tulcea, şase se află în tabăra de corturi din localitatea Plauru, iar restul se află la rude sau la locuinţele pe care le deţin în alte localităţi.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Epidemia de rujeolă în România - 3.446 de cazuri înregistrate în 37 de judeţe, cu 17 persoane decedate (grupaj) Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România până la data de 10 martie este de 3.446, fiind înregistrate îmbolnăviri în 37 de judeţe ale ţării, 17 dintre acestea fiind soldate cu decesul pacienţilor, informează INSP pe site-ul instituţiei.
Medicii de familie vor primi 600.000 doze de vaccin antigripal de la furnizori;alte 400.000, asigurate de Institutul Cantacuzino Ministerul Sănătăţii va pune la dispoziţia medicilor de familie aproximativ 600.000 de doze de vaccin antigripal, achiziţionate de la furnizorii autorizaţi din România cu care se află în negociere, restul de 400.000 de doze urmând a fi asigurate de Institutul Cantacuzino până la sfârşitul lunii decembrie...
Tulcea: Suplimentare de doze de vaccin pentru gripa sezonieră Tulcea, 17 nov /Agerpres/ - Autoritatea de Sănătate Publică (ASP) din Tulcea va primi săptămâna viitoare din partea Ministerului Sănătăţii încă 10.000 de doze de vaccin pentru gripa sezonieră.
Tulcea: Noi doze de vaccin antigripal primite de Direcţia de Sănătate Publică Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Tulcea a început să distribuie un nou lot de 10.000 de doze de vaccin primite din partea Ministerului Sănătăţii.
Mehedinţi: A început a doua campanie de vaccinare antigripală Cei peste 150 de medici de familie din judeţul Mehedinţi au început a doua campanie de imunizare în sezonul rece 2015-2016 a persoanelor vulnerabile la îmbolnăviri gripale, a declarat joi, pentru AGERPRES, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Mehedinţi, Miruna Constantin.
Tulcea: Campania de imunizare a copiilor cu Hexavalent, întârziată Peste 1.200 de copii din judeţul Tulcea aşteaptă dozele de vaccin hexavalent distribuite gratuit prin programele naţionale de sănătate pentru protejarea bebeluşilor împotriva bolilor, deşi respectiva campanie de imunizare a fost programată să înceapă luna trecută.