Cele mai citite
 


SIDA: descoperirea a doi anticorpi care blochează 90% din tulpinile HIV
vineri, 9 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O echipă de cercetători americani a anunţat descoperirea a doi anticorpi puternici care neutralizează 90% din totalul tulpinilor virusului HIV, care provoacă SIDA, conform unui studiu publicat joi, transmite AFP.
Aceste două antigene denumite VRCO1 şi VRCO2 au împiedicat, în cadrul unor experimente de laborator, infectarea unor culturi de celule umane cu majoritatea tipurilor de tulpini HIV active în lume.

Autorii acestui studiu, ce este publicat în ultimul număr al revistei Science, au identificat şi mecanismul biologic prin care aceşti anticorpi blochează virusul HIV.

'Descoperirea acestor anticorpi care au puterea de a neutraliza virusul HIV şi analiza felului în care aceştia acţionează, reprezintă un important pas înainte spre obţinerea unui vaccin capabil să ne protejeze împotriva îmbolnăvirilor de SIDA', a susţinut Dr. Anthony Fauci, director al Institutului naţional american pentru alergii şi maladii infecţioase (NIAID).

'În plus, tehnica la care a apelat echipa de oameni de ştiinţă pentru a descoperi aceşti anticorpi reprezintă o nouă abordare ce poate fi folosită în scopul conceperii şi dezvoltării unor vaccinuri destinate şi altor maladii infecţioase', a mai adăugat el.

Virusologii americani au descoperit cei doi anticorpi, produşi de organismul uman, în sângele unei persoane seropozitive. Ei au putut să izoleze aceşti anticorpi cu ajutorul unui nou mobil molecular - una dintre proteinele care formează virusul HIV ce a fost modificată genetic pentru a se fixa pe anumite celule, stimulându-le să producă anticorpii care neutralizează virusul HIV.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaccinul împotriva SIDA este mai aproape decât oricând După aproape 20 de ani de încercări şi eşecuri, obiectivul obţinerii unui vaccin eficient împotriva virusului HIV este din ce în ce mai aproape, în urma unor noi descoperiri în domeniu, susţine virusologul Anthony Fauci, conducătorul Institului american pentru alergii şi maladii infecţioase, informează...
Mecanismul prin care se răspândeşte virusul HIV în corp a fost descoperit de cercetători catalani Cercetătorii grupului IrsiCaixa au descoperit molecula virusului HIV care este responsabilă de apariţia SIDA în organism, anunţă Europa Press. Potrivit cercetătorilor catalani, descoperirea va permite apariţia unor noi tipuri de medicamente destinate limitării răspândirii virusului, care să ducă ulterior...
Cercetătorii au pus la punct un nou test pentru detectarea anticorpilor capabili să lupte contra virusului HIV Virusologii americani au pus la punct un nou test care permite identificarea în sângele persoanelor infectate a anticorpilor capabili să lupte contra virusului HIV, ceea ce ar putea accelera cercetările pentru fabricarea unui vaccin, potrivit unui studiu citat de AFP.
Cercetătorii americani descoperă o boală rară ce atacă sistemul imunitar al adulţilor în Asia Cercetători din cadrul National Institutes of Health /NIH/ au identificat o nouă boală printre locuitorii de pe continentul asiatic cu simptome asemănătoare cu SIDA, dar care nu are legătură cu virusul HIV, relatează joi CNN.
SIDA a apărut la Kinshasa în anii '20, dezvăluie istoria genetică a virusului HIV (studiu) Istoricul maladiei SIDA a început la Kinshasa, capitala Republicii Democratice Congo, în anii '20, înainte de a se răspândi într-o lumea aflată în plină în schimbare, notează un studiu publicat în revista "Science" şi elaborat de o echipă internaţională de cercetători, care au reconstituit istoria genetică...
O echipă de cercetători din Barcelona a descoperit un vaccin care controlează temporar răspândirea virusului SIDA Cercetătorii proiectului Hivacat de la spitalul Clínic din Barcelona au testat pe pacienţi eficienţa unui vaccin terapeutic care poate controla înmulţirea virusului SIDA de manieră temporară. Potrivit postului public de televiziune din Spania, este vorba de o nouă strategie, care, deşi nu presupune vindecarea...