Cele mai citite
 


Atilla Cseke: Plata datoriilor spitalelor se va efectua în cel mai scurt timp
vineri, 9 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Prezent, joi, la Drobeta Turnu Severin cu ocazia transferului Spitalului Judeţean de Urgenţă în administraţia Consiliului Judeţean Mehedinţi, ministrul Sănătăţii, Atilla Cseke, a lăsat să se înţeleagă că în semestrul II al acestui an datoriile spitalelor vor fi achitate în întregime.
'Am convingerea că prin implicarea activă a autorităţilor locale în managementul unităţilor spitaliceşti nu se va mai înregistra situaţia ca serviciile medicale, medicamentele şi materialele sanitare furnizate de terţi să nu mai fie plătite la timp, conform contractelor încheiate', a precizat Cseke.
În opinia acestuia, în reţeaua de spitale din întreaga ţară a existat un sistem bicefal defectuos de conducere a spitalelor, imobilele aflându-se în inventarul autorităţilor locale, iar asistenţa medicală sub autoritatea Ministerului Sănătăţii şi a Casei Naţionale pentru Asigurări de Sănătate, lucru care a condus la acumulări nejustificate de debite.
'Descentralizarea degrevează bugetul autorităţilor sanitare centrale de unele cheltuieli, ele rămânând să gestioneze financiar doar programele naţionale de sănătate', a mai spus Cseke.
Spitalul Judeţean de Urgenţă din Drobeta Turnu Severin are de achitat datorii de 16,8 milioane lei.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mehedinţi: Centrele de permanenţă asigură asistenţa medicală de urgenţă în perioada sărbătorilor Cele trei centre de permanenţă din municipiul Drobeta Turnu Severin şi oraşele Strehaia şi Vînju Mare asigură între 31 decembrie şi 3 ianuarie asistenţa medicală.
Mehedinţi: Pacienţii vor plăti 5 lei pentru coplata serviciilor medicale Consiliul de administraţie al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) a stabilit, marţi, valoarea coplăţii la externare pentru persoanele care au beneficiat de asistenţă medicală în cadrul sistemului de asigurări de sănătate.
Eugen Nicolăescu: Unităţile din sistemul sanitar şi farmaciile sunt pregătite pentru a asigura asistenţa medicală Unităţile din sistemul public de sănătate şi farmaciile cu circuit deschis sunt pregătite pentru a asigura asistenţa medicală populaţiei în perioada 24 decembrie 2013 - 5 ianuarie 2014, a declarat joi ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, într-o conferinţă de presă.
Mehedinţi: Ambulanţe noi pentru infrastructura de asistenţă medicală de urgenţă din judeţ Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Mehedinţi a primit luni două ambulanţe noi dotate cu echipamente performante pentru intervenţii de asistenţă medicală de urgenţă.
Mehedinţi: Aproximativ 25% din intervenţiile medicale efectuate în minivacanţa de 1 Mai s-au soldat cu internări la SJU Aproximativ 25% din numărul total de 150 cazuri în care medicii au acordat asistenţă medicală de urgenţă, în perioada 1-3 mai, au necesitat internarea persoanelor pentru care s-a solicitat intervenţie, a declarat duminică, pentru AGERPRES, coordonatorul Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean...
Mehedinţi: Aproape 700 de persoane au solicitat intervenţia mediciilor în perioada Sărbătorilor Pascale Aproximativ 700 de persoane au solicitat asistenţă medicală în perioada Sărbătorilor Pascale, a declarat marţi, pentru AGERPRES directorul spitalului Judeţean de Urgenţă din Drobeta Turnu Severin, Doina Borugă.