Cele mai citite
 


Japonezii sunt ferm convinşi că grupa de sânge determină succesul în viaţă
duminică, 11 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Majoritatea oamenilor îşi amintesc de grupa lor de sânge în spital sau în alte situaţii neplăcute, când este nevoie de transfuzii. În Japonia, despre sânge sau mai exact despre grupele de sânge se vorbeşte la fel de des ca despre starea vremii. În această ţară, cu cel mai mare număr de roboţi şi cea mai dezvoltată industrie electronică din lume, se consideră că de grupa de sânge depinde caracterul omului, viaţa lui personală şi profesională. Mai mult decât atât, centrul nipon Human Science ABO cere ca parlamentul ţării să legifereze inscrierea obligatorie a grupei de sânge în documentele care sunt cerute la angajare, informează Novâie Izvestia.
Japonezii se interesează de grupa de sânge a partenerului chiar de la prima întâlnire. Dacă revistele occidentale pentru femei publică regulat horoscoape şi reţete culinare, cele nipone sunt pline de articole despre cum să-ţi alegi bărbatul potrivit după grupa de sânge. Adevărate bestseller-uri sunt broşurile care vorbesc despre legătura dintre viaţa personală şi grupa de sânge: în 2008, fiecare dintre cele patru broşuri /pentru fiecare grupă de sânge/ s-a vândut în Japonia într-un tiraj de 5 milioane de exemplare.

Într-o serie de companii, angajaţii sunt selectaţi după grupa de sânge. Chiar şi copiii în creşe şi grădiniţe sunt grupaţi, de multe ori, după acest criteriu. VIP-urile locale includ neapărat astfel de informaţii în datele lor biografice, pe care orice doritor le poate afla de pe internet. Nu face excepţie nici cel de-al 92-lea premier al Japoniei, Taro Asso, care a notat pe site-ul său că are grupa de sânge A. De altfel, acest lucru nu pare să-i fi adus noi susţinători, Asso pierzând ultimele alegeri.

Cineaştii niponi fac drame şi comedii despre căutarea partenerului de viaţă cu ajutorul grupei de sânge. O astfel de grupă este inventată chiar şi pentru personajele de desen animat şi de jocuri pe calculator.

Pasiunea japonezilor pentru grupele de sânge s-a născut între cele două războaie mondiale, fiind bazată pe 'eugenie' - ştiinţa despre ameliorarea calităţilor native ale omului - şi având la acea dată o evidentă tentă rasistă. Novâie Izvestia aminteşte că în anii 1930, oameni de ştiinţă niponi au comparat sângele locuitorilor din Taiwan, care s-a răsculat la vremea lor împotriva jugului japonez, cu sângele populaţiei ainu, din insula nordică Hokkaido şi care erau consideraţi mai paşnici.

După război, preocuparea pentru grupele de sânge s-a mai temperat. Însă, în anii 1970 ea a renăscut, deja fără tentă rasistă, chiar dacă şi astăzi se întâlnesc cazuri de discriminare a persoanelor cu grupa de sânge AB, care constituie doar 10% din populaţia ţării. În limba japoneză există chiar şi un termen special pentru acest tip de discriminare: 'burahara'.

În pofida faptului că oamenii de ştiinţă deconspiră în permanenţă 'teoria sângelui', a-i convinge pe niponi că acest factor nu influenţează în niciun fel viaţa s-a dovedit inutil. În prezent, zeci de milioane de japonezi sunt convinşi că reprezentanţii grupei de sânge A sunt oameni serioşi, creativi şi raţionali, dar uneori prea pretenţioşi. Cele mai bune trăsături le sunt conferite reprezentanţilor grupei B, consideraţi oameni cu spirit liber, foarte activi şi harnici. În ceea ce priveşte trăsăturile negative ale acestei grupe, ele ar egoismul şi iresponsabilitatea.

Tăria de caracter şi înţelepciunea îi caracterizează, în opinia japonezilor, pe cei din grupa AB. Chiar şi trăsăturile negative ale acestui tip - spiritul critic şi nehotărârea - nu pot fi considerate nişte neajunsuri prea mari. Reprezentanţii grupei 0 ar avea, potrivit japonezilor, un caracter maleabil şi optimist, bucurându-se de cea mai mare căutare printre angajatori şi fiind cei care se confruntă cu cele mai puţine probleme în căutarea unui loc de muncă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 9 - 15 MAI Economia românească traversează o revenire ciclică sprijinită de cererea internă puternică astfel încât creşterea PIB ar urma să atingă 4,2% în 2016, principalele riscuri la adresa perspectivei fiind incertitudinile electorale şi cele externe, arată experţii FMI într-un raport elaborat în urma consultărilor...
(Corespondenţă) Ce aşteaptă românii plecaţi din ţară de la ridicarea restricţiilor de pe piaţa muncii Bruxelles, 31 dec - Corespondentul AGERPRES, Florin Ştefan, transmite: Ridicarea restricţiilor de pe piaţa muncii de la 1 ianuarie 2014 înseamnă pentru românii plecaţi de mai mulţi ani într-o ţară străină în căutarea unui loc de muncă cu totul altceva decât discuţiile pe care le văd în presă despre turismul...
Botoşani: Doi minori, internaţi în spital din cauza dependenţei de calculator Doi copii din municipiul Botoşani au fost internaţi în Spitalul de Psihiatrie din cauza dependenţei de calculator, a declarat şeful Secţiei pediatrice, medicul Laura Jijie.
Exportatorii români tatonează intrarea pe piaţa japoneză Japonia este unul dintre principalii parteneri economici asiatici ai României, sprijinind masiv, cu asistenta financiara si tehnica, procesul de reforme din România, a declarat pentru Bursa, presedintele Camerei de Comert si Industrie România-Japonia, Mihai Prundianu.
Piaţa neagră a vânzării de organe se răspândeşte printre săracii din Europa Confruntaţi cu o sărăcie gravă, unii europeni încearcă să-şi vândă organe precum rinichi, plămâni, maduvă osoasă sau cornee, spun experţii. Acest fenomen este relativ nou în Serbia, o ţară care a fost afectată de război şi care se luptă cu criza financiară care a cuprins continentul. Răspândirea vânzărilor...
Dieta japoneză a adoptat o lege menită să prevină decesele provocate de munca în exces Parlamentul Japoniei a adoptat vineri o lege care vizează să prevină decesele provocate de munca în exces, o premieră într-o ţară notorie pentru orele prelungite de lucru, relatează agenţia niponă de presă Kyodo.