Cele mai citite
 


China confiscă din nou zeci de tone de lapte otrăvit cu melamină
duminică, 11 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Autorităţile au confiscat în nord-vestul Chinei 76 de tone de lapte praf contaminat cu melamină la peste doi ani de la un scandal precedent care a cauzat decesul a şase bebeluşi şi îmbolnăvirea altor 300.000, a relatat vineri mass-media chineză, informează AFP.
Tonele de lapte praf au fost descoperite în provincia Gansu după ce o serie de teste au relevat concentraţii de 500 de ori mai mari faţă de nivelul maxim autorizat, a scris Xinhua.

Melamina este o substanţă chimică toxică utilizată în industrie; ea simulează un aport de proteine şi permite producătorilor să-şi înşele cumpărătorii amestecând mari cantităţi de apă în lapte.

Potrivit unui ziar din Beijing. doi responsabili ai unei lăptării din Gansu au fost arestaţi, în timp ce loturi de lapte contaminat au fost de asemenea descoperite în provincia Jilin din nord-estul Chinei.

După distrugerea presupusă în 2008 a primelor cantităţi de lapte otrăvit, noi cantităţi au fost descoperite de la sfârşitul anului trecut în diverse provincii chineze. Inclusiv gestiunea loturilor contaminate constituie o problemă pentru autorităţi, laptele neputând fi incinerat din cauza costurilor prea ridicate ale procesului.

În 2008, după scandalul laptelui contaminat, s-a creat o adevărată psihoză în China, iar produsele cu conţinut de lactate chinezeşti din străinătate au fost retrase masiv de pe piaţă. 300.000 de copii chinezi s-au îmbolnăvit atunci, mulţi rămânând cu grave complicaţii renale din cauza ingestiei de melamină, substanţă destinată producerii lipiciului, răşinilor şi a fertilizatorilor chimici.

Douăzeci şi una de persoane au fost judecate pentru implicarea în traficul de lapte otrăvit dezvăluit în septembrie 2008, iar două din ele au fost condamnate la moarte şi executate.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
ONU a stabilit cantitatea maximă de melamină tolerată în alimente ONU a stabilit marţi cantitatea maximă de melamină tolerată în produsele alimentare, la doi ani după scandalul laptelui chinezesc alterat, care a produs moartea mai multor nou-născuţi şi îmbolnăvirea a peste 300 000 de copii, informează AFP:
Aproximativ 165 de tone de lapte contaminat cu melamină în China Autorităţile chineze au închis o fabrică de lapte care a lăsat să ajungă pe piaţă anul trecut aproximativ 165 de tone de lapte contaminat în 2008, din care au fost descoperite şi retrase de la consum circa 72 de tone, a anunţat luni cotidianul China Daily, informează din Beijing AFP.
Peste 2.000 de tone de lapte cu melamină descoperite în China în şase luni Autorităţile chineze au descoperit începând din iulie 2010 peste 2.000 tone de lapte conţinând melamină şi au arestat 96 de suspecţi acuzaţi că au produs şi vândut loturi contaminate, a relatat joi presa oficială, preluată de AFP.
ONU stabileşte nivele maxime de melamină tolerate în alimente Naţiunile Unite au fixat marţi nivele maxime tolerate de melamină în produsele alimentare, la doi ani de la scandalul laptelui chinez contaminat care a provocat decesul mai multor sugari şi îmbolnvăvirea a circa 300.000 de copii, relatează France Presse.
China: Laptele cu nitriţi care a provocat moartea a trei copii a fost contaminat intenţionat, susţine poliţia Moartea recentă a trei copii şi intoxicarea altor 36 din cauza consumului de lapte contaminat cu nitriţi în nord-vestul Chinei, sunt consecinţa unui gest intenţionat, au anunţat luni anchetatorii evenimentului, prin intermediul agenţiei oficiale Xinhua, transmite EFE.
Cauza nivelului ridicat de hormoni la copiii chinezi poate fi laptele Laptele cu care sunt hrăniţi copiii chinezi mici ar putea fi cauza nivelului anormal de ridicat de hormoni şi apariţiei sânilor la fetiţe, a relatat luni presa, citată de AFP.