Cele mai citite
 


Harghita: Spitalele din Miercurea Ciuc şi Tulgheş, preluate de Consiliul Judeţean
duminică, 11 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consiliul Judeţean Harghita a preluat, vineri, managementul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc şi al Spitalului de Psihiatrie din Tulgheş, evenimentul având loc într-un cadru festiv.
Protocolul de preluare a fost semnat de preşedintele Consiliul Judeţean, Borboly Csaba, şi de directorul Direcţiei de Sănătate Publică Harghita, dr. Emilia Braic.
Borboly Csaba şi-a exprimat satisfacţia că descentralizarea în domeniul sanitar s-a produs şi a declarat că este important ca deciziile să fie luate cât mai aproape de cetăţeni.
'De acum înainte, nu se va mai putea spune că rezolvarea unei probleme depinde de Bucureşti şi noi nu suntem factori de decizie şi nu avem putere decizională. Aceste spitale vor fi arondate Consiliului Judeţean Harghita şi vom avea o răspundere comună asupra managementului acestor instituţii', a spus Borboly Csaba.
Preşedintele Consiliului Judeţean a subliniat că sănătatea este un domeniu prioritar pentru instituţia pe care o conduce şi se fac eforturi pentru alocarea de fonduri în vederea derulării de investiţii, dar şi pentru câştigarea unor proiecte europene.
La rândul său, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Harghita, dr. Emilia Braic, a afirmat că, prin semnarea acestui protocol, Consiliul Judeţean Harghita se va putea implica în managementul celor două unităţi sanitare, astfel încât calitatea actului medical să crească.
Prezent la eveniment, prefectul Harghitei, Ladanyi Laszlo Zsolt, a subliniat că descentralizarea nu mai este un slogan, iar Guvernul României aduce, în acest fel, instituţiile mai aproape de cetăţeni.
La rândul său, directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, dr. Demeter Ferenc, şi-a exprimat încrederea că procesul de descentralizare va avea efectele dorite şi la nivelul instituţiei pe care o conduce.
Ultimul spital care va fi preluat de autorităţile locale din Harghita este cel din Odorheiu Secuiesc, unde protocolul va fi semnat în cursul zilei de sâmbătă. Până în prezent au mai fost preluate spitalele din Topliţa şi Gheorgheni.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Harghita: Investiţii în sistemul sanitar şi programe de sănătate susţinute de Consiliul Judeţean Consiliul Judeţean Harghita susţine, în 2011, mai multe programe de sănătate şi derulează proiecte de investiţii în sistemul sanitar, finanţate din diverse fonduri.
Harghita: Operaţii laparoscopice la secţia de ginecologie a Spitalului Judeţean, în urma unei investiţii a CJ Laparoscopul primit anul trecut de secţia de Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc a fost pus în funcţiune, după ce Consiliul Judeţean a achiziţionat accesoriile necesare.
Harghita: Consiliul Judeţean a dat în folosinţă noi locuinţe pentru medici Miercurea Ciuc, 6 mar /Agerpres/- Consiliul Judeţean Harghita a dat în folosinţă, la Miercurea Ciuc, patru noi locuinţe pentru medici, care se alătură altor opt predate în anii trecuţi, demersul având rolul de a atrage specialişti la spitalul Judeţean de Urgenţă.
Harghita: Proiect amplu de modernizare a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc Un amplu proiect de modernizare şi reorganizare a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc va fi demarat în curând de autorităţi.
Harghita: Începe reabilitarea a patru secţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc Patru secţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc vor intra, de săptămâna viitoare, într-un proces de reabilitare, care va dura aproximativ două luni.
Harghita: Spitalele din judeţ primesc fonduri pentru investiţii Toate spitalele harghitene vor primi fonduri de investiţii de la Ministerul Sănătăţii, banii urmând să fie folosiţi pentru realizarea unor proiecte urgente.