Cele mai citite
 


Vrancea: Focar de rabie în comuna Vidra
duminică, 11 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O vulpe bolnavă de rabie a fost găsită moartă în curtea unui localnic din comuna Vidra, judeţul Vrancea.
Animalul a fost găsit mort în dimineaţa de 5 iulie, însă abia vineri a fost făcut public de către Inspectoratul Judeţean de Poliţie, în baza unei informări efectuate de Direcţia Sanitar-Veterinară privind măsurile de protecţie a cetăţenilor.
Viceprimarul comunei Vidra, Octavian Dumbravă, spune că până acum au fost eutanasiaţi doi câini din curtea unde a fost găsită vulpea şi a fost dezinfectat perimetrul.
'Pe 5 iulie, dimineaţa, am vorbit cu cetăţeanul care a găsit vulpea moartă în curte. Omul mi-a spus că în noaptea respectivă câinii au lătrat toată noaptea, iar dimineaţa, când s-a trezit şi a ieşit în curte, a găsit vulpea moartă. Au venit de la DSV şi au luat vulpea, iar după analize s-a dovedit că avea rabie', a spus viceprimarul Octavian Dumbravă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Argeş: Al doilea focar de rabie depistat în decurs de o săptămână în sudul judeţului Un al doilea focar de rabie a fost depistat în sudul judeţului Argeş în decurs de o săptămână, autorităţile dispunând măsuri de protecţie în zona afectată, a anunţat luni prefectul Cristian Soare.
Argeş: Focar de rabie în nordul judeţului, după depistarea virusului turbării la o vacă Autorităţile sanitar-veterinare au identificat un focar de rabie în comuna Nucşoara din nordul judeţului Argeş, după depistarea virusului turbării la o bovină care fusese muşcată de o vulpe, a anunţat luni prefectul Cristian Soare.
Gorj: Focar de rabie într-o comună gorjeană Un nou caz de rabie a fost diagnostic, vineri, în comuna Stăneşti, la o vulpe ucisă în gospodăria unui cetăţean din satul Alexeni, a informat şeful Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj, Ion Iliuţă.
Galaţi: Focar de rabie în comuna Lieşti Galaţi, 9 ian /Agerpres/- Un focar de rabie a izbucnit în comuna gălăţeană Lieşti, după ce un câine a intrat în contact cu o vulpe turbată, a anunţat, miercuri, directorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor(DSVSA) Galaţi, Lenuţa Ichim.
Tulcea: Focar de rabie identificat de medicii veterinari tulceni Medicii veterinari tulceni au identificat un caz de rabie la o vulpe care a intrat într-o gospodărie particulară din satul Plopu, comuna Murighiol, acesta fiind primul caz de gen din cursul anului.
Brăila: Focar de rabie, instituit din cauza unei vulpi turbate Brăila, 30 nov /Agerpres/ - Peste 10 de localităţi din judeţul Brăila se află în carantină de gradul al III-lea, după ce a fost confirmat un focar de rabie la o vulpe din comuna Râmnicelu, se arată într-un comunicat de presă remis marţi de Prefectura Brăila.