Cele mai citite
 


Mureş: Cseke Attila - Am făcut pasul pe care nimeni nu a reuşit să-l facă în Sănătate
duminică, 11 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat vineri, la reuniunea Consiliului Reprezentanţilor Unionali de la Târgu Mureş, că a fost 'consternat' de situaţia ministerului la momentul în care a preluat mandatul, susţinând că nimeni nu ar fi putut face ordine în sistemul sanitar în doar şase luni.
'Am fost consternat când am văzut în cel hal e acest sistem. Se pune întrebarea dacă vrem sau nu să mergem mai departe, în această criză economică, fără să cunoaştem dimensiunile ei. Vă vorbeşte omul care de şase-şapte ani nu a primit atâtea scrisori legate de starea sănătăţii (...). Dacă până acum nu ne-a interesat situaţia acestui minister, de când UDMR are acest minister contează pentru toată lumea să conduci un sistem. (...) Iar în câteva luni toţi se aşteaptă să funcţionează cel puţin ca în Ungaria sau Austria. Nici Spiderman, nici Superman nu ar reuşi', a afirmat ministrul Sănătăţii.
Cseke Attila a spus că în ultimele şase luni s-a întrebat dacă merită ca UDMR să fie la guvernare, mai ales că nu a ştiut în luna decembrie, în momentul luării deciziei de intrare la guvernare, care este dimensiunea reală a crizei.
'Există mari probleme, nu am negat acest lucru. Am văzut declaraţiile predecesorilor mei miniştri. (...) trei miniştri au dat declaraţii în mandatele anterioare, dar nu au făcut nimic. Noi am făcut pasul pe care nimeni nu a reuşit să îl facă. Mi s-a spus să renunţ la această descentralizare, pentru că habar nu am ce putere am în mână. Eu am renunţat la această putere ca să treacă spitalele la administraţiile locale, acolo unde le e locul. Am descentralizat în momentul în care mulţi au încercat să dovedească inoportunitatea descentralizării', a subliniat Cseke Attila.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mureş: Cel mai modern spital privat din ţară, inaugurat de ministrul Sănătăţii Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a inaugurat, joi, la Târgu Mureş, cel mai modern spital privat din ţară, Nova Vita Hospital, realizat în urma unei investiţii totale de 15 milioane de euro, suportată de omul de afaceri Virgil Mailat.
Profesioniştii sistemului sanitar şi farmaceutic din patru ţări se reunesc la Târgu Mureş, la CNFMS 2015 Peste 300 de specialişti din domeniul sanitar şi farmaceutic din România, Bulgaria, Ungaria şi Republica Moldova şi-au anunţat participarea la cea de-a doua ediţie a Conferinţei Naţionale de Farmacoeconomie şi Management Sanitar (CNFMS), care va avea loc la Târgu Mureş, în perioada 14-17 octombrie.
Mureş: Ministrul le-a prezentat şefilor Direcţiilor de Sănătate proiectul de reducere a funcţiilor de conducere Târgu Mureş, 28 mai /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a prezentat vineri, la Târgu Mureş, în cadrul întâlnirii cu şefii Direcţiilor de Sănătate Publică din ţară, proiectul de reorganizare a acestora, care presupune renunţarea la 84 de funcţii de conducere.
Cseke Attila: Nu suntem tipul de politicieni care sar dintr-un loc în altul, de pe o zi pe alta Suceava, 5 nov /Agerpres/ - UDMR este foarte probabil să nu se retragă de la guvernare, potrivit declaraţiei făcute de ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, vineri, la Suceava, într-o conferinţă de presă, o decizie clară în acest sens urmând să se ia de către conducerea Uniunii.
Cseke Attila: Voi continua introducerea de reguli în sistemul de sănătate (interviu) Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, a subliniat, în cadrul unui interviu acordat AGERPRES, că trebuie introduse reguli în sistemul de sănătate, care să fie respectate de toţi. Altfel, sistemul nu se va putea situa la nivelul celor din străinătate, a completat el. Ministrul a vorbit şi despre semnarea...
UMF Târgu Mureş, desemnată de MS să organizeze un examen de rezidenţiat după tematica din 2015 Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş a anunţat luni, pe site-ul propriu, că în urma discuţiilor purtate cu ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a fost desemnată să organizeze în această primăvară examenul de admitere la rezidenţiat după tematica din 2015.