Cele mai citite
 


Ministrul Sănătăţii: Datoriile spitalelor se ridică la 170 de milioane de euro
duminică, 11 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că datoriile spitalelor se ridică la cifra de 170 de milioane de euro, bani care vor fi plătiţi prin rectificarea bugetară, probabil în luna august, de către guvern.
Ministrul a arătat că unele datorii sunt vechi de cinci ani. În prezent, în ţară sunt preluate 63 de spitale de la minister la primării şi consilii judeţene. În nouă judeţe au fost preluate toate spitalele, chiar dacă acestea au datorii, care urmează să fie achitate conform legii, de guvern.
Pe de altă parte, ministrul a spus că este posibil ca în acest an, ministerul pe care îl conduce să desfiinţeze unele spitale mai mici, nu spitale judeţene, dacă acestea nu vor fi preluate de autorităţile locale.
'Noi vom trage o limită la un moment dat şi vom face o analiză. Acolo unde vom vedea că autoritatea locală, comunitatea locală nu este interesată în coordonarea, în managementul unităţilor sanitare cu paturi, acolo vom analiza foarte serios posibilitatea menţinerii unor spitale. Există posibilitatea desfiinţării', a atras atenţia ministrul Sănătăţii.
Acesta a precizat că nu doreşte preluarea spitalelor cu ameninţări, dar spune că totuşi se poate ajunge la desfiinţarea unor spitale mai mici din România, dacă consilierii locali nu votează preluarea acestor unităţi spitaliceşti. Ministrul a explicat că nu se pune problema desfiinţării unui spital judeţean, dar a unuia mic, este posibil.
'Nu cred că e cazul spitalului judeţean, în niciun caz. Nu o să desfiinţăm un spital judeţean. La spitale mai mici va fi o analiză. Noi am acordat o şansă. Acolo unde se va considera că autoritatea locală, declaraţie la nivel general pentru toată ţara, nu doreşte să se implice, nu doreşte să asigure acest management fără obligaţia financiară, acolo s-ar putea să avem după analiză, rezultatul ca acel spital nu este necesar, cât timp comunitatea locală nu şi-l doreşte', a adăugat ministrul Cseke Attila.
Conform acestuia, ministerul a înregistrat până acum o singură situaţie în care un consiliu local dintr-o localitate nu doreşte să preia spitalul din acel oraş, dar s-a oferit să îl preia consiliul judeţean din acel judeţ.
La Sibiu, Spitalul Judeţean de Urgenţă nu a fost preluat de consiliul judeţean în şedinţa de vineri, deşi a beneficiat de sprijinul preşedintelui CJ, Martin Bottesch (FDGR) şi a consilierilor PDL. Consilierii PNL s-au abţinut, iar cei de la PSD au votat contra şi au împiedicat preluarea spitalului la CJ, din cauza datoriilor de 19 milioane de lei, confirmate şi de directorul democrat-liberal al spitalului, Gabriel Budescu. Acesta a declarat vineri, pentru AGERPRES, că se teme pentru postul său şi că de fapt consilierii judeţeni PSD şi PNL votează contra preluării spitalului, dorind astfel să îşi impună un director de-al lor aici.
Ministrul Sănătăţii a mai precizat vineri, pentru AGERPRES, că nepreluarea Spitalului Judeţean de Urgenţă de la Sibiu de CJ nu va afecta nici salariile angajaţilor, nici pe pacienţi.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sibiu: Ministrul sănătăţii, nemulţumit de calitatea actului medical Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila a criticat, vineri, la Sibiu, pe foştii miniştri ai Sănătăţii, calitatea actului medical din spitalele din România, care, conform acestuia este mai slabă decât în Germania şi Ungaria, ministrul acuzându-i şi pe mulţi medici de familie că se limitează să consulte pacienţii...
Cseke Attila: Serviciul de Urgenţă în România trebuie să funcţioneze după reguli militare Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat vineri, la Oradea, că vor fi continuate verificările inopinate la Serviciile judeţene de Ambulanţă, iar pentru noii manageri se va organiza concurs la nivel naţional. Cseke a mai precizat că serviciul de urgenţă din România ar trebui să funcţioneze după reguli...
Ministrul Cseke Attila a anunţat noi reguli în sistemul de organizare a spitalelor Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat, miercuri, că începând de la 1 iunie, au fost introduse două reguli importante în sistemul de organizare a spitalelor.
Cseke Attila: 2010 a fost un an greu pentru sistemul sanitar Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a apreciat că anul 2010 a fost un an greu pentru sistemul de sănătate.
Cseke Attila: Spitalele transferate fără datorii în subordinea administraţiilor locale Executivul a aprobat, miercuri, Ordonanţa de Urgenţă privind descentralizarea spitalelor, în urma căreia 373 de unităţi sanitare vor trece în subordinea administraţiilor locale.
Ministrul Sănătăţii despre moţiunea de la Senat: O autoacuzare a colegilor de la PSD Bucureşti, 20 sep /Agerpres/ - Ministrul Cseke Attila a declarat, luni, la dezbaterile din Senat asupra moţiunii simple pe Sănătate, că aceasta ar reprezenta, de fapt, 'o autoacuzare' a social-democraţilor şi s-a arătat dezamăgit de esenţa şi scopurile acestui demers.