Cele mai citite
 


Arad: Preluarea de către CLM a Spitalului Clinic Municipal, amânată
duminică, 11 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consiliul Local Municipal Arad a amânat vineri, în cadrul unei şedinţe extraordinare, aprobarea proiectului de hotărâre care prevede preluarea de către instituţie a managementului Spitalului Clinic Municipal Arad.
Potrivit purtătorului de cuvânt al CLM Arad, Corina Drăghici, motivul amânării îl constituie apariţia unor neclarităţi în ceea ce priveşte salarizarea personalului, probleme la inventarierea bunurilor, dar şi lipsa unui punct de vedere al Ministerului Sănătăţii cu privire la datoriile existente şi finanţarea spitalului până la sfârşitul anului.
Managerul spitalului, conf. univ. dr. Teodora Olaru, le-a spus consilierilor municipali că neconcordanţele care au apărut în timpul procedurilor de verificare care au precedat preluarea spitalului au drept cauză legislaţia defectuoasă.
Conform Raportului privind propunerea de preluare a Spitalului Clinic Municipal Arad sub autoritatea CLM Arad, transferul a fost precedat de verificări efectuate de comisii de specialitate, verificările vizând structura personalului spitalului, situaţia privind stabilirea prevederilor bugetare la capitolul de venituri şi la capitolul de cheltuieli rămase pentru perioada iulie-decembrie 2010, toate documentele aparţinând spitalului la data de 31 decembrie 2009.
De asemenea, au mai fost inventariate bunurile aflate pe lista de inventar al unităţii medicale.
Între altele, comisiile au constatat că în bugetul spitalului nu există bani prevăzuţi în buget pentru perioada iulie-decembrie 2010, în vederea acoperirii cheltuielilor de personal, conform BVC-ului, după primul semestru al acestui an, spitalul înregistrând un deficit financiar de 6.312,84 mii lei.
'Bugetul spitalului se alocă în fiecare an, pe perioada ianuarie- septembrie, după care urmează o rectificare de buget. Sperăm ca şi în acest an, după rectificarea din septembrie, să primim de la Casa pentru Asigurări de Sănătate bani ca să putem funcţiona până la sfârşitul anului. În ceea ce priveşte datoriile, ele se ridică la 5,4 milioane lei, din care 1 milion de lei sunt datorii scadente, întrucât de la începutul anului nu s-au alocat suficienţi bani pentru spital', a precizat Teodora Olaru.
La rândul său, primarul Gheorghe Falcă a spus în cadrul şedinţei că a solicitat Casei de Asigurări de Sănătate şi Direcţiei de Sănătate Publică să prezinte un punct de vedere ferm al Ministerului Sănătăţii care să clarifice mai multe aspecte.
'Îmi este teamă că vom prelua o activitate pe care nu o vom putea susţine din punct de vedere financiar. Dacă nu va mai fi o rectificare bugetară în septembrie, pentru că mă îndoiesc că vom avea creştere economică, cine va plăti cheltuielile spitalului? Dacă Ministerul Sănătăţii nu clarifică aceste aspecte vom pierde toţi, atât cetăţenii, cât şi bolnavii şi angajaţii spitalului. Cer Direcţiei de Sănătate Publică să poarte discuţii la minister pentru ca să putem clarifica toate problemele existente', a afirmat Gheorghe Falcă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Activitatea Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani, verificată de Ministerul Sănătăţii Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii (MS) va verifica activitatea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoşani în urma unor neclarităţi legate de autorizarea Sanatoriului de neuropsihiatrie Podriga, se arată într-un comunicat de presă remis joi de MS.
Ministerul Sănătăţii a cerut DSP Arad să verifice produsele pentru slăbit consumate de tânăra care a decedat Ministerul Sănătăţii a cerut inspectorilor sanitari din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Arad să demareze o verificare în cazul produselor pentru slăbit consumate de către tânăra din Arad care a decedat săptămâna aceasta.
Timişoara: Primarul a cerut Casei judeţene de asigurări de sănătate să suplimenteze fondurile alocate Spitalului de Boli Infecţioase Primarul Nicolae Robu a solicitat Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş şi Ministerului Sănătăţii să suplimenteze în regim de urgenţă fondurile alocate Spitalului de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din Timişoara, care a cerut sprijin financiar de la primărie, întrucât nu îi mai ajung banii...
Suceava: Nu s-au găsit nereguli la Spitalul Judeţean în urma controlului dispus de Ministerul Sănătăţii La controlul efectuat de echipele mixte ale Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) şi Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava, în baza ordinului Ministerului Sănătăţii (MS), nu s-a identificat niciun fel de neregulă, a declarat, vineri, directorul CJAS...
Conferinta Regionala: "Medicina de Familie - prezent si perspective" Societatea de Medicina de Familie Arad impreuna cu Societatea Nationala de Medicina Familiei si Universitatea de Vest “Vasile Goldis” Arad, cu sprijinul Patronatului Medicilor de Familie Arad si al Directiei de Sanatate Publica Arad, organizeaza in perioada 12-14 septembrie 2013: Conferinta Regionala...
PALMED: Propunerea MS privind finanţarea unităţilor medicale private va avea un impact negativ asupra sistemului de sănătate Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Paraclinice (PALMED) a adresat un memoriu premierului Victor Ponta şi ministrului Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, în care atrage atenţia că propunerea Ministerului Sănătăţii privind finanţarea din Fondul Naţional Unic de Asigurări de Sănătate a furnizorilor de...