Cele mai citite
 


Locuitori din Deltă au primit alimente în cadrul unei campanii a TVR
duminică, 11 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Locuitori din Delta Dunării au primit, vineri, alimente, îmbrăcăminte, precum şi alte produse, în cadrul campaniei 'Oamenii Deltei', derulate de Televiziunea Română.
Este vorba de persoane din localităţile Pătlăgeanca, Ceatalchioi, Vulturu şi Maliuc, iar sâmbătă vor primi alimente şi alte produse locuitori din Mila 23 şi Letea.
Potrivit Elenei Dinu, realizator la Televiziunea Română, campania s-a desfăşurat în perioada martie - mai, iar proiectul a început acum trei ani.
Ea a menţionat că această campanie nu constă doar în distribuirea a variate produse 'oamenilor Deltei'.
'Anul trecut, din banii strânşi, am făcut cele două clase de la Letea şi dispensarul de la Maliuc. Anul acesta continuăm lucrările la şcoala din Letea, ducem copii în tabără şi le dăm bursă copiilor care nu reuşesc să-şi termine şcoala', a declarat Elena Dinu.
Nu în ultimul rând, ea a precizat că această iniţiativă nu este prilejuită de inundaţii şi că ar fi avut loc indiferent de acestea.
Crucea Roşie s-a alăturat acestui proiect şi ajută 'oamenii Deltei' cu 100 de pachete cu alimente din cadrul programului 'Banca de alimente', a precizat Nadia Lazăr, coordonator media la Societatea Naţională de Cruce Roşie Română. Ea a precizat că un pachet cântăreşte 12 kilograme şi conţine alimente de bază greu perisabile: ulei, zahăr, făină, mălai, fasole, conserve, dulciuri, etc.
'Credincioşii noştri au răspuns la apelul nostru şi, numai în oraşul Tulcea, în colecta care s-a efectuat duminică în toate bisericile, s-au strâns aproximativ 7.000 de lei, bani din care am cumpărat alimente, apă potabilă şi alte lucruri de strictă necesitate, pe care, iată, acum le ducem să le distribuim sinistraţilor', a declarat episcopul Tulcii, Visarion.
Prefectul judeţului Tulcea, Vasile Gudu, a afirmat, la Ciatalchioi, că, în această localitate, 40 de case sunt sub ape, iar aproximativ 80 de localnici, precum şi animale au fost evacuaţi.
'În această dimineaţă, a mai cedat un dig (...) Comitetul local Ciatalchioi a dat decizia de a sparge digul 36, deci de la Dunăre, pentru că, nivelul fiind mai mare, reuşim astfel să deversăm din incinta Sireasa în Dunăre', a declarat Vasile Gudu.
El a menţionat că un număr de 40 de persoane din Pătlăgeanca au fost evacuate.
'Acum câteva zile am cerut acordul Ministerului Mediului, Comandamentului pentru Situaţii de Urgenţe al Ministerului Mediului, deci am cerut acordul spargerii digului cordon litoral, e un dig de apărare al incintei tot ce înseamnă Delta Dunării şi leagă practic printr-o şosea Sulina de Sfântu Gheorghe şi să ştiţi că acum, făcând această breşă în acest zid, din discuţiile pe care le am în fiecare dimineaţă cu primarii, se pare că totuşi apa a coborât suficient de mult', a adăugat, în altă ordine de idei, Gudu.
Nu în ultimul rând, Florin Başcău, inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea, a spus că, vineri, s-a intervenit la supraînălţarea digului de apărare al oraşului Măcin.
'Avem motopompe pentru evacuarea apei, motopompe de mare capacitate în comuna Crişan şi intervenim, în general, acolo unde suntem solicitaţi', a declarat Başcău.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Programul 'Banca de alimente' se derulează, de miercuri, şi în judeţul Mehedinţi Drobeta Turnu Severin, 17 nov /Agerpres/ - Prefectul judeţului Mehedinţi, Ion Mîţu, a cumpărat, miercuri, produse alimentare, în valoare de 1.000 de lei, pentru familiile nevoiaşe, în cadrul programului 'Banca de alimente', iniţiat de Crucea Roşie Română.
Tulcea: Proiect Vier Pfoten pentru caii din Delta Dunării Asociaţia neguvernamentală Vier Pfoten doreşte scoaterea cailor din Pădurea Letea, arie naturală strict protejată din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării (RBDD), şi amenajarea unei zone doar pentru caii crescuţi în stare de semi-sălbăticie.
MAI a lansat o campanie naţională de informare a populaţiei în caz de cutremur MAI a lansat luni, prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, o campanie naţională de informare a populaţiei intitulată "Nu tremur la cutremur" pentru a face cunoscute măsurile şi modul de comportare în cazul unui seism.
Proiectul 'Banca de alimente' al Crucii Roşii, implementat şi la Târgovişte şi Piatra Neamţ "Banca de alimente", un proiect al Crucii Roşii de ajutorare a persoanelor fără venituri sau cu venituri reduse, este prezentă, din aceste zile, şi la Târgovişte şi Piatra Neamţ.
Bancă de alimente pentru copii Societatea Naţională de Cruce Roşie din România organizează sâmbătă, cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, ''Banca de alimente pentru copii'', se arată într-un comunicat de presă al societăţii.
Elevii de la Liceul 'Octav Onicescu' au donat produse pentru 'Banca de alimente' Elevii Colegiului Naţional 'Octav Onicescu' au donat, joi, produse pentru Banca de alimente, participând la un proiect iniţiat de Crucea Roşie - Filiala sector 4.