Cele mai citite
 


SUA: creşte îngrijorarea privind sănătatea mintală a celor afectaţi de scurgerea de petrol din Golful Mexic
duminică, 11 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Washington, 11 iul /Agerpres/ - Temerile privind o creştere a bolilor legate de stres şi a problemelor de sănătate mintală ca urmare a scurgerii de petrol din Golful Mexic sunt din ce în ce mai accentuate, însă oficialii din domeniul sănătăţii susţin că le lipsesc datele despre amploarea fenomenului, relatează duminică Reuters.
Mii de pescari de pe Coasta Golfului se confruntă cu falimentul, ca urmare a scurgerii de petrol, unii dintre aceştia fiind de părere că stresul la care sunt supuşi este mai mare decât cel resimţit după ce uraganul Katrina care a lovit coasta Golfului Mexic în 2005.
????
Dacă la acel moment, pescarii s-au putut întoarce la lucru după distrugeri, acum nu se poate spune cănd apele vor fi redeschise pescuitului de vreme ce petrolul continuă să se scurgă în apele Golfului.

În acelaşi timp, mulţi pescari se bazează acum pe programul de curăţare desfăşurat de British Petroleum /BP/, compania responsabilă pentru scurgerea de petrol.

Unii experţi avertizează însă că este posibil să se perceapă în mod fals o accentuare a unui fenomen de sănătate doar uitându-te la el, însă echipele de consiliere care lucrează cu pescarii din Golf susţin că relatările acestora vorbesc despre mânie sporită, anxietate, dar şi despre probleme cu partenerii de viaţă.

Potrivit Acquanettei Knight, director de politici şi planning la Departamentul pentru sănătate mintală din Alabama, datele cu privire la problemele cu care se confruntă cei afectaţi de scurgerea de petrol at trebui să fie disponibile în următoarele două săptămâni.

De altfel, agenţiile care se ocupă cu sănătatea mintală din?Louisiana, Alabama şi Mississippi au cerut deja milioane de dolari de la British Petroleum pentru a le ajuta să plătească monitorizarea extinsă a sănătăţii mintale şi serviciile de consiliere pentru cei afectaţi de scurgerea de petrol.

Într-o scrisoare datată 28 iunie, Departamentul pentru Sănătate şi Spitale din Alabama a cerut 10 milioane dolari BP şi a avertizat că efectele pe care scurgerea de petrol le va avea asupra sănătăţii vor fi 'o continuă provocare'.?Departamentul a cerut pentru prima dată fonduri pentru sănătatea mintală la 28 mai, însă BP nu a răspuns încă la cerere. AGERPRES / (Ana Bîgu)
***
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
SUA: apar probleme de sănătate mintală în rândul supravieţuitorilor uraganului Sandy Pe măsură ce comunităţile lovite de uraganul Sandy îndepărtează pagubele fizice, o nouă criză îşi face apariţia: traumele mentale şi emoţionale suferite de victimele furtunilor, inclusiv copii, relatează Associated Press.
Mareea neagră din SUA: şapte persoane angajate în lucrările de depoluare, spitalizate Şapte persoane care au luat parte la lucrările de depoluare ale Golfului Mexic au fost spitalizate după ce au raportat ameţeli, dureri de cap şi greţuri în timp ce lucrau pe bărci în largul coastei statului Louisiana, relatează AP.
SUA: Justiţia respinge plângerile guatemalezilor supuşi în anii 1940 unor experimente medicale Un judecător american a respins plângerea penală depusă împotriva autorităţilor SUA de victimele guatemaleze ale unor experimente medicale efectuate de cercetători americani în anii 1940, relatează joi Associated Press.
Stresul reprezintă principala cauză de apariţie a depresiei Stresul reprezintă principala cauză de apariţie a depresiilor, susţin reprezentanţii Fundaţiei Ana Aslan Internaţional.
SUA ar trebui să fabrice şi să stocheze vaccinuri împotriva holerei (experţi) Statele Unite ale Americii (SUA) ar trebui să fabrice şi să stocheze la scară mare doze de vaccin împotriva holerei pentru a putea interveni rapid în cazuri de epidemie precum cea care loveşte în prezent Haiti, au apreciat trei cercetători într-o scrisoare deschisă dată publicităţii miercuri, relatează...