Cele mai citite
 


Copiii autişti au nevoie de terapii adecvate
marţi, 7 aprilie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Pediatrie
 

Bucureşti, 7 aprilie /Agerpres/ - Asociaţia pentru Intervenţie Terapeutică în Autism (AITA) organizează, joi, în Parcul Tineretului, cu ocazia Zilei Internaţionale a Conştientizării Autismului, o întâlnire a copiilor suferinzi de această boală, precum şi a părinţilor, profesorilor şi terapeuţilor acestora.

“2 aprilie este Ziua Internaţională a Conştientizării Autismului, motiv pentru care îi invităm pe copii, alături de părinţii lor, terapeuţi şi profesori, în parc. Copilul cu autism are nevoie de terapie pentru a supravieţui demn în societate, iar în procesul terapeutic este implicat părintele, terapeutul, educatoarea şi profesorul de la clasă”, precizează AITA.

In parteneriat cu Şcoala Specială nr. 4 şi cu Şcoala Specială nr. 6, AITA luptă pentru educaţia şi terapia micuţilor autişti, propunându-şi, prin proiectele sale, ca lumea să devină conştientă că autismul există printre noi şi că toţi copiii cu această maladie au dreptul la educaţie şi au nevoie de terapie. AGERPRES/ (Iulia Petre)
 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Parlamentul, iluminat în albastru de Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului Parlamentul va fi iluminat în albastru în serile zilelor de 1 şi 2 aprilie, cu prilejul Zilei Internaţionale de Conştientizare a Autismului, a decis luni Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor.
Ziua Internaţională a Conştientizării Autismului, marcată marţi în Capitală Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului, stabilită de Organizaţia Naţiunilor Unite în urmă cu cinci ani, se marchează pe 2 aprilie.
Ziua internaţională de conştientizare a autismului Ziua Internaţională de conştientizare a autismului (World Autism Awareness Day) este marcată anual la nivel mondial la 2 aprilie, cu scopul de a dinamiza eforturile mondiale de promovare a unei mai bune înţelegeri a autismului şi de a creşte nivelul de informare al publicului larg privind nevoile speciale...
Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului (documentar) Ziua mondială de sensibilizare faţă de autism a fost decisă de către Adunarea Generală a ONU, prin Rezoluţia 62/139, adoptată la 18 decembrie 2007, fiind propusă de reprezentanţii statului Qatar şi sprijinită de către toate statele membre.
Rodica Vică, Ştefan Pop, Vlad Maistrovici şi Diana Ionescu susţin joi concertul "Suflet în culori" Soprana Rodica Vică, tenorul Ştefan Pop, violonistul Vlad Maistrovici şi pianista Diana Ionescu susţin joi concertul "Suflet în culori" pe scena Sălii Radio, fondurile fiind donate Asociaţiei Help autism, informează un comunicat al organizatorilor transmis AGERPRES.
Ziua Internaţională de Conştientizare asupra Autismului, marcată la Braşov Ziua Internaţională de Conştientizare asupra Autismului a fost marcată luni la Braşov, prin organizarea unor manifestări în Piaţa Sfatului şi la Universitatea Transilvania, de către Asociaţia "Copiii de Cristal" din municipiu.