Cele mai citite
 


Constanţa: Ministrul Sănătăţii vrea CNAS în subordinea sa
duminică, 11 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Constanţa, 11 iul /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat duminică, la Constanţa, că, în opinia sa, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate trebuie să treacă în subordinea ministerului, sau măcar să fie în coordonarea acestuia.
'Astăzi avem un sistem care nu este coerent din punctul de vedere al finanţării sistemului şi prima mea problemă este că CNAS nu este nici în subordinea, nici în coordonarea Ministerului Sănătăţii', a afirmat ministrul.
Cseke Attila apreciază că, în situaţia în care ministerul trebuie să elaboreze o strategie de politică sanitară, trebuie să gestioneze şi resursele financiare.
'În accepţiunea societăţii româneşti, de-a lungul timpului, şi a cetăţeanului de rând, pentru orice se întâmplă în sistem răspunde Ministerul Sănătăţii şi ministrul în persoană. Eu sunt obligat să fac o strategie de politică sanitară, dar resursele financiare nu aparţin de Ministerul Sănătăţii. Marea parte a resurselor bugetului Ministerului Sănătăţii sunt la Casa Naţională, asupra căreia nu am niciun fel de putere, aşa este legea astăzi', a mai spus ministrul.
Acesta a mai opinat că, din punctul său de vedere, acest lucru trebuie remediat urgent. 'Dacă eşti răspunzător de starea sistemului, trebuie să ai şi pârghiile necesare pentru a face ceva. Casa Naţională trebuie aşezată în coordonarea sau subordinea Ministerului Sănătăţii, atât timp cât ministerul răspunde pentru politica sanitară', a conchis ministrul Sănătăţii. AGERPRES (Dan Mihăescu)
***
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cseke Attila: Voi continua introducerea de reguli în sistemul de sănătate (interviu) Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, a subliniat, în cadrul unui interviu acordat AGERPRES, că trebuie introduse reguli în sistemul de sănătate, care să fie respectate de toţi. Altfel, sistemul nu se va putea situa la nivelul celor din străinătate, a completat el. Ministrul a vorbit şi despre semnarea...
Eugen Nicolăescu: Toate programele naţionale vor fi gestionate de Ministerul Sănătăţii Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a anunţat vineri, la Oradea, că instituţia pe care pe o coordonează a luat decizia să gestioneze absolut toate programele naţionale, iar finanţarea, indiferent de sursă, să fie asigurată de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS).
CNAS: Actualizarea preţurilor la medicamente, sursă de finanţare pentru tratamentele inovatoare Bucureşti, 24 feb /Agerpres / - Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a salutat marţi decizia Ministerului Sănătăţii de a solicita deţinătorilor de autorizaţie de punere pe piaţă sau reprezentanţilor acestora să îşi actualizeze, până la data de 10 martie 2015, toate preţurile la medicamentele de uz...
CNAS a semnat contractul cost-volum-rezultat pentru tratamentul fără interferon Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a semnat contractul cost-volum-rezultat pentru tratamentul fără interferon al hepatitei cronice virale C şi cirozei hepatice C, în baza căruia vor beneficia de tratament pacienţii cu stadiul de fibroză F4, comisiile consultative de specialitate ale Ministerului...
UPDATE: Ministerul Sănătăţii a început controalele în farmacii Ministerul Sănătăţii (MS) derulează, începând de joi, timp de o lună, controale în farmaciile care au contract cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), a declarat, pentru AGERPRES, directorul Departamentului de Comunicare al MS, Oana Grigore.
Ministrul Sănătăţii doreşte ca fondul naţional unic pentru asigurări de sănătate să fie administrat separat Ministerul Sănătăţii intenţionează aducerea Casei Naţionale de Asigurări pentru Sănătate (CNAS) în subordinea instituţiei şi scoaterea fondului unic de asigurări de sănătate de la Ministerul Finanţelor Publice şi trecerea acestuia în administrarea CNAS, de la 1 ianuarie 2011, a anunţat, marţi, într-o...