Cele mai citite
 


Ministrul moldovean al agriculturii, exclus din delegaţia ce negociază problema vinului la Moscova
marţi, 13 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Serviciul sanitar rus Rospotebnadzor a cerut excluderea ministrului moldovean al agriculturii din echipa de experţi ce discută luni, la Moscova, problema vinului, iar solicitarea a fost percepută adecvat, a declarat medicul sanitar principal al Rusiei, Ghennadi Onişcenko, citat, luni, de Interfax.
Rusia a insistat ca ministrul agriculturii Valeriu Cosarciuc să fie eliminat din lista experţilor ce vor lua parte la negocierile programate pentru ora 11.00, ora Moscovei.

'Condiţiile părţii ruse, de a discuta problema nu la nivel administrativ-politic, ci la nivel de experţi au fost percepute adecvat. Acest lucru ne dă speranţa că negocierile vor avea un caracter strict profesional şi orientate către un scop precis', a declarat Ghennadi Onişcenko.

El a afirmat la sfârşitul săptămânii trecute că şeful delegaţiei de la Chişinău, ministrul agriculturii Valeriu Cosarciuc, este singurul care ar ridica semne de întrebare, întrucât nu ar face parte dintre experţi.

'Singurul care ridică semne de întrebare este ministrul agriculturii. El, în mod evident, nu se înscrie între experţi. Toţi ceilalţi sunt oameni pe care îi cunoaştem bine', justifica Onişcenko.

În primăvara şi în vara acestui an, Rospotrebnadzor a anunţat că ar fi identificat mai multe loturi de vin din Republica Moldova care nu ar respecta cerinţele de calitate. În utlimele zece zile, serviciul sanitar rus a respins 220.000 de litri de vin îmbuteliat şi peste 23.000 de decalitri de vin în vrac.

Serviciul sanitar rus a introdus un control special pentru vinurile moldoveneşti, după ce ar fi descoperit câteva loturi de alcool de proastă calitate din Republica Moldova.

La începutul lunii aprilie, un lot de 47.000 de litri de vin moldovenesc în vrac a fost stopat din cauza neconformităţii cu standardele impuse de ruşi. Ulterior, experţii moldoveni au constatat că vinul corespundea cerinţelor de calitate. La acea dată, politicieni de la Chişinău nu au exclus posibilitatea ca acţiunile Rospotrebnadzor să aibă la bază motive politice, cum ar fi refuzul preşedintelui interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, de a participa la manifestaţiile de 9 mai de la Moscova.

De data aceasta, nemulţumirile Moscovei faţă de vinul moldovenesc au fost corelate cu decretul emis de Ghimpu, prin care acesta declară data de 28 iunie zi a ocupaţiei sovietice.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
(Corespondenţă) Moldovenii, cei mai beţivi, bolnavi şi săraci, potrivit OMS (presa) Chişinău, 15 mar - Corespondentul Agerpres, Cornel Ciobanu, transmite: Cei mai mari beţivi din Europa, fumători înrăiţi, săraci lipiţi pământului, suferinzi de cancer şi de tuberculoză - aşa apar cetăţenii Republicii Moldova în raportul pe 2012 al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, scrie Adevărul de...
Serviciul sanitar rus le va aduce voturi suplimentare comuniştilor moldoveni Şeful serviciului sanitar rus Rospotrebnadzor, Ghennadi Onişenko, a anunţat, miercuri, suspendarea, 'pe teremen nedeterminat', a consultaţiilor cu Republica Moldova privind livrările de vinuri moldoveneşti pe piaţa rusă. Aceasta înseamnă că exportul de băuturi alcoolice moldoveneşti în Rusia fie se va...
România şi Republica Moldova vor continua cooperarea în domeniul sănătăţii România şi Republica Moldova vor derula proiecte în parteneriat în domenii prioritare precum asistenţa medicală de urgenţă, supravegherea transfrontalieră a maladiilor transmisibile, boli infecţioase, transplant şi psihiatrie, au convenit, sâmbătă, miniştrii Sănătăţii din cele două state, Ladislau Ritli...
Republica Moldova, la început de catastrofă umanitară (Deutsche Welle) 'Republica Moldova, la început de catastrofă umanitară', scrie Deutsche Welle într-o analiză a situaţiei cu care se confruntă în prezent populaţia de peste Prut ca urmare a instabilităţii politice de la Chişinău.
În R. Moldova ar putea fi declarată stare de epidemie Chişinău, 8 nov - Corespondentul Agerpres, Cornel Ciobanu, transmite: Este posibil ca săptămâna viitoare în Republica Moldova să fie declarată stare de epidemie, a declarat ministrul sănătăţii de la Chişinău, Vladimir Hotineanu.
(Corespondenţă) În Republica Moldova începe marţi depunerea dosarelor pentru studii în România Chişinău, 22 iul - Corespondentul Agerpres, Cornel Ciobanu, transmite: În Republica Moldova va începe marţi procesul de depunere a dosarelor în vederea obţinerii unei burse de studiu în instituţiile de învăţământ din România. Ultima zi de depunere a dosarelor va fi 2 august.