Cele mai citite
 


Pesticidele, una din cauzele îmbolnăvirii de cancer
marţi, 13 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un studiu recent apărut atrage atenţia din nou asupra pericolului pe care-l reprezintă pesticidele, mai ales la viitorii nou-născuţi şi copii, informează site-ul maxisciences.com.
În acest an, cercetători din Marsilia au demonstrat legătura dintre expunerea la pesticide şi dezvoltarea unor cancere. Colegii lor britanici de la Chemicals, Health and Environment Monitoring Trust (CHEM Trust) susţin această teorie şi atrag atenţia mai ales asupra efectelor asupra copiilor.

Pesticidele sunt implicate în mare parte în apariţia leucemiilor, a limfoamelor şi a cancerului de prostată. În ultimul deceniu, s-a înregistrat o creştere semnificativă a acestor tipuri de cancer, cele mai afectate fiind familiile de agricultori şi cele care trăiesc în apropierea exploataţiilor agricole.

Prin urmare, sunt necesare măsuri de precauţie. În plus, producătorilor le este recomandat să fie mai responsabili atât în ceea ce priveşte fabricarea pesticidelor, cât şi demersul de marketing.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Nou studiu: legatura dintre lapte si cancer Un nou studiu efectuat de cercetatori de la Harvard a aratat ca exista legaturi intre laptele obtinut de la vacile din ferme de crestere intensiva si unele tipuri de cancer dependente de hormoni precum cancerul testicular, mamar sau de prostata. In laptele obtinut astfel, continutul de sulfat...
Dieta mediteraneană reduce riscul de cancer la prostată (studiu) Pacienţii care suferă de cancer la prostată ar trebui să includă în alimentaţie marile principii ale regimului mediteranean, adică multe fructe şi legume, cereale şi leguminoase, o cantitate scăzută de carne roşie, peşte şi produse lactate, puţin vin roşu la masă şi ulei de măsline ca aport principal...
Homosexualii suferă mai multe disfuncţii sexuale din cauza unui medicament împotriva cancerului de prostată Bărbaţii homosexuali bolnavi de cancer de prostată pot suferi de mai multe disfuncţii sexuale ca reacţii secundare după luarea unor medicamente pe bază de bicalutamidă pentru această afecţiune, comparativ cu pacienţii heterosexuali, conform unui studiu realizat de cercetători români şi americani, informează...
Printr-un test al respiraţiei s-ar putea depista diferite tipuri de cancer (studiu) Un test al respiraţiei, la fel de ieftin ca etilotestul, ar putea permite depistarea cancerelor de plămâni, sân, intestine sau prostată, arată un studiu publicat miercuri în revista britanică The British Journal of Cancer şi preluat de AFP.
Câinii depistează nu doar cancerul pulmonar, ci şi pe cel al prostatei Capacităţile olfactive ale câinilor par inepuizabile: un studiu realizat de cercetători germani arată că aceste animale pot depista un cancer pulmonar, iar alte cercetări efectuate recent demonstrează că acelaşi lucru este valabil şi în privinţa cancerului de prostată, scrie passionsante.be.
Lipsa somnului creşte riscul dezvoltării cancerului de prostată (studiu) Tulburările de somn ar putea creşte riscul cancerului de prostată, arată un studiu realizat de cercetători islandezi şi menţionat de huffingtonpost.fr.