Cele mai citite
 


Sucul de sfeclă, un medicament bun pentru inimă
marţi, 13 iulie 2010   ::   2 Comentarii :: :: Stiri, Afectiunile inimii
 

Proprietăţile medicinale ale sucului de sfeclă au fost puse în evidenţă de cercetători de la Institutul William Harvey din Londra şi de la Universitatea din Exeter, informează site-ul maxisciences.com.

Un sfert de litru de suc de sfeclă pe zi permite dilatarea arterelor şi scăderea presiunii sanguine. Prin urmare, efectele unui astfel de suc asupra bolilor de inimă în care este implicată hipertensiunea ar fi considerabile, egale cu cele constatate la pacienţii care urmează tratamente mai convenţionale (pastile pe bază de nitraţi sau un regim alimentar strict).

Sucul de sfeclă ar putea fi considerat şi el un veritabil tratament. În plus, faptul că este natural îi va mulţumi pe cei care evită medicamentele clasice. Efectele sale secundare, indezirabile, nu trebuie să-i sperie însă pe cei care recurg la el: în afară de aspectul său puţin apetisant, dă urinei o culoare violetă.

Notare
Comentarii
de oama luiza
pentru puls sub 50 si teniune mica e bun sucul de sfecla rosie?

de Alina B.
Buna ziua. In cazul in care am tensiunea mica (9 cu 6), dar pulsul mare (90-100) la 34 ani si am respiratia ingreunata sucul de sfecla mi-ar fi potrivit?

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
LEACURI DIN GRÃDINÃ: Sfecla roşie Cunoscută pentru beneficiile sale încă din antichitate, Aristotel a scris despre sfecla roşie în secolul al IV-lea. În anotimpul rece sfecla roşie ar trebui să fie nelipsită de pe masa noastră.
Un suc de sfeclă roşie, miere, morcovi, portocale şi lămâi prelungeşte speranţa de viaţă (Terra Femina) Un "suc miraculos", a cărui reţetă este recomandată de site-ul Terra Femina, ar prelungi speranţa de viaţă, cu condiţia să fie băut zilnic. Pentru îmbunătăţirea stării de sănătate şi prelungirea cu câţiva ani a vieţii ar fi suficiente un kilogram de sfeclă roşie, 100 de grame de miere, 500 de grame de...
Farmacia de sezon: Sfecla roşie Originară din bazinul Mării Mediterane, sfecla roşie este o legumă cu valoare nutritivă remarcabilă, comună în multe regiuni ale lumii, inclusiv pe teritoriul ţării noastre. Deşi a fost cultivată din timpuri preistorice, vechii greci şi romani consumau numai frunzele, în timp ce...
Un regim alimentar sănătos reduce riscul unui al doilea atac de inimă sau cerebral (studiu) O alimentaţie sănătoasă, bogată în fructe, legume şi peşte reduce semnificativ riscul unui al doilea atac de inimă sau cerebral la persoanele care suferă de boli cardiovasculare, arată un studiu realizat de cercetători canadieni de la McMaster University din Vancouver şi preluat de agenţia Xinhua.
Tipul de hrană ar duce la modificarea genelor (studiu) Cercetători britanici au făcut o descoperire uimitoare: nutrienţii ingeraţi ar modifica funcţionarea celulară şi, prin urmare, producerea proteinelor, fenomen care ar influenţa direct genele, relatează metronews.fr.
Legumele verzi îmbunătăţesc funcţionarea muşchilor Stockholm, 8 feb/Agerpres/ - Dacă mai este nevoie de un motiv pentru a mânca legume, un studiu publicat pe 2 februarie arată că nitraţii din spanac, de exemplu, îmbunătăţesc funcţionarea muşchilor, scrie site-ul femina.ch.