Cele mai citite
 


Ambasadorul Republicii Populare Chineze a donat 5.000 de dolari pentru victimele inundaţiilor
marţi, 13 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ambasadorul Republicii Populare Chineze Liu Zengwen a donat, luni, în nume personal preşedintelui Crucii Roşii Române, Mihaela Geoană, suma de 5000 de dolari în beneficiul victimelor inundaţiilor.
'M-am întors de curând din concediu din China unde şi noi ne-am confruntat cu o situaţie similară. Când am văzut că şi în România e la fel, că au fost provocate mari pagube din cauza inundaţiilor şi că există mulţi sinistraţi, am hotărât să fac această donaţie. În situaţii critice sufletele oamenilor sunt la fel şi trebuie să se ajute. Uneori, natura e fără milă iar noi trebuie să fim uniţi', a spus ambasadorul Liu Zengwen.
Preşedintele Crucii Roşii Române, Mihaela Geoană, i-a mulţumit diplomatului chinez şi a dat asigurări că suma primită va fi utilizată pentru achiziţionarea de alimente şi materiale de primă necesitate (săpun, detergent, produse de igienă personală), pentru persoanele afectate de dezastru din Moldova.
Potrivit acesteia, Crucea Roşie a fost prezentă în teren din primele zile ale acestei catastrofe, prin prezenţa voluntarilor Crucii Roşii pentru a distribui haine şi alimente direct către persoanele afectate de inundaţii.
'În acest moment, fiecare gest umanitar contribuie la reducerea efectelor inundaţiilor care au lovit România în ultima lună. Mulţumim ambasadorului Liu Zengwen pentru susţinerea apelului Crucii Roşii Române şi pentru solidaritatea manifestată faţă de victimele inundaţiilor', a spus Mihaela Geoană.
Ea a mulţumit cu acest prilej tuturor companiilor care s-au implicat în ajutorarea sinistraţilor şi a încurajat populaţia să doneze în continuare prin banca de alimente hrană pentru sinistraţi.
Crucea Roşie Română a lansat, începând din 30 iunie, campania naţională 'Apel pentru victimele inundaţiilor'.
Persoanele care vor să contribuie cu bani pot face donaţii online pe site-ul oficial al Crucii Roşii Române sau în conturi special deschise de Crucea Roşie Română la BRD - Agenţia Piaţa Romană.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Donaţie de 30.000 de dolari oferită Crucii Roşii Române pentru ajutorarea familiilor afectate de inundaţii Crucea Roşie Română a primit, joi, o donaţie în valoare de 30.000 de dolari pentru ajutorarea familiilor afectate de inundaţiile care au avut loc în vara acestui an.
Bancă de alimente pentru copii Societatea Naţională de Cruce Roşie din România organizează sâmbătă, cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, ''Banca de alimente pentru copii'', se arată într-un comunicat de presă al societăţii.
Primele pachete distribuite de Banca de Alimente a Crucii Roşii Crucea Roşie Română a început luni, după o lună de la lansarea proiectului social Banca de Alimente, distribuţia alimentelor către persoane vulnerabile din Bucureşti şi din alte 13 judeţe - Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Brăila, Braşov, Buzău, Cluj, Constanţa, Iaşi, Sibiu, Suceava şi Vrancea.
Crucea Roşie a lansat "Banca de alimente pentru copii" Societatea Naţională de Crucea Roşie din România împreună cu hypermarketul Real, Televiziunea Română şi Filiala de Cruce Roşie sector 6 Bucureşti a organizat, sâmbătă, evenimentul "Banca de alimente pentru copii", cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului.
Campania "Banca de alimente", între 23 şi 29 noiembie, în hipermarketuri din ţară Crucea Roşie Română organizează, între 23 şi 29 noiembrie, campania "Banca de alimente" în toate hipermarketurile Carrefour din ţară, informează un comunicat transmis marţi AGERPRES.
Crucea Roşie va desfăşoară programul 'Banca de Alimente' în cinci oraşe Crucea Roşie Română organizează, în perioada 7-11 aprilie, spectacole, concursuri şi acţiuni caritabile care fac parte din programul 'Banca de Alimente' ce se va desfăşura în mai multe hipermarketuri din oraşele Buzău, Braşov, Constanţa, Ploieşti şi Bucureşti.