Cele mai citite
 


Peste 11.000 de nou-născuţi imunizaţi în prima săptămână de vaccinare BCG
marţi, 13 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 11.000 de nou-născuţi au fost vaccinaţi în prima săptămână după ce Ministerul Sănătăţii a reînceput procesul de imunizare împotriva tuberculoziei.
Conform unui comunicat al ministerului remis AGERPRES, aproximativ 2.000 de copii au fost vaccinaţi în cabinetele medicilor de familie şi aproape 9.000 în maternităţi şi centrele de vaccinare organizate de către direcţiile de sănătate publică.
Cele mai multe vaccinări BCG au fost realizate în Bucureşti - peste 1.900, Gorj - 602, Constanţa - 606, Dâmboviţa - 534 şi Maramureş - 506.
La cererea Ministerului Sănătăţii, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bucureşti a organizat şase centre în principalele maternităţi din Capitală - 'Spitalul Universitar de Urgenţă', 'Panait Sârbu', 'Caritas', 'Filantropia', 'Pantelimon' şi 'Bucur'.
În maternităţi sau la centrele de vaccinare ale DSP, mamele trebuie să se prezinte cu carnetul de vaccinare al copilului, CNP şi trimitere de la medicul de familie cu ultimele vaccinări realizate.
În prezent, Ministerul Sănătăţii realizează recuperarea la vaccinare a celor aproximativ 60.000 de copii născuţi în perioada februarie - iunie 2010, şi asigură vaccinarea de rutină a nou-născuţilor, conform calendarului naţional de imunizare.
Procesul de vaccinare va continua şi în următoarea perioadă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministerul Sănătăţii a reînceput vaccinarea BCG Ministerul Sănătăţii (MS), prin Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti, a organizat în principalele maternităţi din Capitală alte cinci centre unde se va efectua vaccinarea BCG a copiilor născuţi în perioada februarie-iunie a.c.
Peste 60.000 de nou-născuţi vaccinaţi antituberculoză Vaccinarea antituberculoză a fost reluată, de la 5 iulie şi până în prezent fiind vaccinaţi mai mult de 61.500 de nou-născuţi, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii (MS) transmis, joi, AGERPRES.
Vaccinarea BCG poate reîncepe din 5 iulie Bucureşti, 29 iun /Agerpres/ - Ministerul Sănătăţii recepţionează marţi cele un milion de doze de vaccin anti-tuberculoză (BCG) pe care le-a achiziţionat cu ajutorul UNICEF.
MS: Reîncepe vaccinarea împotriva hepatitei B Ministerul Sănătăţii a recepţionat marţi primele 50.000 de doze de vaccin antihepatitic B din cele 200.000 pe care le va achiziţiona în acest an.
Ministerul Sănătăţii: De săptămâna viitoare va fi reluată imunizarea copiilor cu vaccinul hexavalent Imunizarea copiilor cu vaccinul hexavalent, în cadrul Programului Naţional de Imunizare, va fi reluată începând de săptămâna viitoare, în urma discuţiilor reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii cu distribuitorul.
MS a achiziţionat un milion de doze de vaccin anti-tuberculoză Ministerul Sănătăţii a achiziţionat un milion de doze de vaccin anti-tuberculoză (BCG) cu ajutorul UNICEF, care vor ajunge în România în maxim 10 zile, a anunţat MS printr-un comunicat transmis marţi AGERPRES.