Cele mai citite
 


Nemulţumiri legate de diminuarea personalului TESA, la Spitalul Judeţean Cluj
marţi, 13 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul Clinic Judeţean Cluj s-ar putea închide după doar o lună de la intrarea în vigoare a noilor normative privind recalcularea numărului de angajaţi TESA, a avertizat liderul de sindicat al personalului administrativ din cadrul unităţii sanitare, Radu Vasile.
Acesta a explicat, luni, într-o conferinţă de presă, că, potrivit noilor reguli, Spitalul Clinic Judeţean va trebui să fie administrat de numai 35 de persoane, în timp ce acum numărul este de 126.
''Oricum, şi acest număr este mic, pentru că potrivit normativelor vechi aveam voie să angajăm 220 de oameni, adică 6 la sută din numărul total de angajaţi ai spitalului, care este de 3.500. Ori acum regulile s-au schimbat şi se raportează la numărul de paturi'', a spus Radu Vasile.
Acesta a arătat că la un spital cu peste 800 de paturi pot fi angajaţi 35 de oameni ca personal administrativ, iar acesta este numărul maxim de paturi la care se referă normativele.
''Ori Spitalul Judeţean are 1.540 de paturi, iar de luna viitoare va avea 1.800, pentru că preluăm şi Ortopedia. Pur şi simplu nu ne vom putea descurca cu 35 de oameni, activitatea clinicii va intra în colaps'', a spus liderul de sindicat.
Totodată, acesta susţine că o altă problemă care face dificilă administrarea clinicii este structura sa pavilionară. Spitalele din Cluj-Napoca funcţionează şi astăzi în clădiri construite acum mai bine de 100 de ani, pe vremea Imperiului austro-ungar, iar o unitate spitalicească poate avea şi 15-20 de clădiri în care să-şi desfăşoare activitatea.
Liderii de sindicat din Spitalul Judeţean au făcut un memoriu, semnat şi de conducerea unităţii, pe care l-au trimis Ministerului Sănătăţii, în care ei cer ca normativele să fie completate cu încă două grile - între 800 şi 1.300 de paturi, la care să corespundă 98 de persoane TESA, şi peste 1.300 de paturi, cu 118 angajaţi TESA.
Radu Vasile a dat şi exemplul Spitalului Universitar din Nancy, care are 1.721 de paturi, adică un număr aproape egal cu al Spitalului Clinic Judeţean şi care este deservit de 8.288 angajaţi, dintre care 7.282 personal nemedical şi 927 personal administrativ.
La rândul său, deputatul PDL Mircia Giurgiu îi cere ministrului Sănătăţii să trateze Spitalul Clinic Judeţean din Cluj ca o structură aparte, datorită acelui caracter pavilionar, fiind, în opinia sa, mult mai greu de administrat.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Deputatul Mircia Giurgiu propune înfiinţarea Zilei Ambulanţei Cluj-Napoca, 1 nov /Agerpres/ - Deputatul democrat-liberal Mircia Giurgiu a iniţiat un proiect de lege, împreună cu sindicatele ambulanţierilor, pentru instituirea unei zile dedicate acestui serviciu, în data de 28 iulie.
Liderul Sanitas Cluj: Deficitul de personal este accentuat de pacienţii care vin la spitale din alte judeţe Greva de avertisment a Federaţiei Sanitas s-a desfăşurat, în Cluj fără incidente majore, însă liderul de sindicat din acest judeţ susţine că deficitul de personal este atât de mare, încât angajaţii se află practic într-o permanentă stare de grevă de avertisment.
Cluj: Mircia Giurgiu cere câte un elicopter medical pentru fiecare regiune de dezvoltare Deputatul Mircia Giurgiu, propus pentru excluderea din PDL, a pregătit un proiect legislativ prin care toate cele opt regiuni de dezvoltare să fie dotate cu câte un elicopter pentru intervenţii în cazuri medicale.
Tulcea: Nemulţumiri în rândul membrilor Sindicatului lucrătorilor TESA din sănătate Liderii sindicatelor din sistemul medical din judeţul Tulcea se vor întâlni săptămâna viitoare cu autorităţile judeţene pentru a-şi prezenta nemulţumirile legate de finanţarea sistemului, şedinţa fiind stabilită vineri de conducerea Consiliului Judeţean (CJ), în urma interpelării liderului Sindicatului...
Cluj: Campanie de protest a tinerilor liberali împotriva reducerii numărului de paturi din spitale Organizaţia de tineret a PNL Cluj-Napoca (TNL) lansează o campanie de informare publică prin care protestează împotriva deciziei de reducere a numărului de paturi din spitalele clujene.
Bacău: CJ a adresat o "plângere prealabilă" Ministerului Sănătăţii privind reducerea numărului de paturi în spitalele judeţului Consiliul Judeţean (CJ) Bacău, sub semnătura preşedintelui instituţiei, social-democratul Dragoş Benea, a adresat joi o "plângere prealabilă" către Ministerul Sănătăţii prin care reclamă că, în baza unui ordin de ministru publicat în Monitorul Oficial la finele lunii martie, au fost reduse cu 102 paturi...