Cele mai citite
 


Dr. Imre Benedek: Includerea CNAS în structura MS încalcă principiile funcţionării sistemului de asigurări
marţi, 13 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Şeful Clinicii de Cardiologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, prof. dr. Imre Benedek, nu agreează ideea lansată de ministrului Sănătăţii, Attila Cseke, cu privire la necesitatea subordonării Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate faţă de Ministerul Sănătăţii şi includerii acesteia în structurile acestui minister.
''Casa Naţională de Sănătate are datoria de a servi interesele asiguraţilor, acţionând în acest sens împreună cu Colegiul Medicilor şi cu Ministerul Sănătăţii. Casa Naţională de Asigurare de Sănătate colectează banii asiguraţilor şi în schimbul acestora are obligaţia de a le asigura decontarea medicamentelor şi a serviciilor medicale, deci CNAS nu poate servi unor interese politice, iar fondurile colectate de ea nu pot servi finanţării strategiilor legate de politica sanitară, acestea fiind exclusiv apanajul Ministerului Sănătăţii', a arătat dr. Benedek.
Medicul a susţinut că Ministerul Sănătăţii trebuie să asigure finanţarea programelor necesare pentru îndeplinirea politicii sanitare din fonduri bugetare şi nu din contribuţiile asiguraţilor, ''care şi aşa sunt insuficiente pentru acoperirea cheltuielilor din sistem'.
''În cazul includerii CNAS în structurile Ministerului consider că s-ar încălca principiile de baza ale funcţionării sistemului de asigurări de sănătate, aşa cum a fost el gândit la înfiinţarea de către UDMR, şi cum este prevăzut a funcţiona în continuare în programul acestei formaţiuni politice din care domnul ministru face parte', a subliniat dr. Imre Benedek.
Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a declarat duminică, la Constanţa, că, în opinia sa, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate trebuie să treacă în subordinea ministerului deoarece dacă ministerul trebuie să elaboreze o strategie de politică sanitară, trebuie să gestioneze şi resursele financiare.
Cseke a precizat că, din punctul său de vedere, acest lucru trebuie remediat pentru că, dacă eşti răspunzător de starea sistemului, trebuie să ai şi pârghiile necesare pentru a face ceva.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vasile Cepoi: CNAS va trebui să îşi schimbe politica - să plătească pe rezultat, nu pe volum Casa Naţională de Asigurări de Sănătate va trebui să îşi schimbe politica şi să plătească serviciile medicale în funcţie de rezultatul acestora, nu în funcţie de volum, astfel încât medicul de familie să se simtă motivat să descopere anumite afecţiuni în stadiu incipient, a declarat, sâmbătă, la Târgu...
CNAS a semnat contractul cost-volum-rezultat pentru tratamentul fără interferon Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a semnat contractul cost-volum-rezultat pentru tratamentul fără interferon al hepatitei cronice virale C şi cirozei hepatice C, în baza căruia vor beneficia de tratament pacienţii cu stadiul de fibroză F4, comisiile consultative de specialitate ale Ministerului...
Preşedintele Patronatului spitalelor private, de acord cu subordonarea CNAS Ministerului Sănătăţii Preşedintele Patronatului Spitalelor şi Centrelor Medicale Private din România (PSCMR), profesor universitar doctor Radu Deac, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că este de acord cu intenţia Ministerului Sănătăţii de a prelua Casa Naţională de Asigurări de Sănătate...
Attila Cseke: Am solicitat pentru rectificarea bugetară o sumă de 4,4 miliarde de lei Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a anunţat, vineri, la Târgu Mureş că a solicitat pentru rectificarea bugetară, care ar putea avea loc în luna august, o sumă de 4,4 miliarde de lei.
UPDATE Ministerul Sănătăţii va sesiza DNA după controlul de la Spitalul Judeţean Târgu Mureş Ministerul Sănătăţii va sesiza Direcţia Naţională Anticorupţie după controlul de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, informează MS într-un comunicat transmis marţi AGERPRES.
Mureş: Dr. Dragoş Popa (PSD) cere rezolvarea urgentă a medicamentelor pentru pacienţii oncologici Preşedintele PSD Târgu Mureş, dr. Dragoş Popa, care este şi directorul medical al Spitalului Nova Vita, a solicitat, marţi, Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi Ministerului Sănătăţii rezolvarea urgentă a medicamentelor pentru pacienţii oncologici.