Cele mai citite
 


Alba: CJ a preluat Spitalul Judeţean de Urgenţă şi Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud
marţi, 13 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consiliul Judeţean (CJ) Alba a preluat luni Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba şi Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud, unităţi care au datorii în sumă de peste 7,1 milioane de lei, respectiv de peste 16.000 de lei.
Preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel, a semnat, luni, protocoalele de predare-primire pentru preluarea managementului celor două unităţi spitaliceşti din judeţul Alba.
Prin aceste protocoale, CJ Alba preia întregul ansamblu de atribuţii şi competenţe exercitate până acum de Ministerul Sănătăţii, conform legislaţiei în vigoare, se arată într-un comunicat remis, luni, AGERPRES.
Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia are, în prezent, 763 de paturi şi o structură de personal cu 1.047 de angajaţi, dintre care 120 sunt medici, 472 reprezintă personalul mediu sanitar, iar 266 de angajaţi sunt personal sanitar auxiliar. Alţi 24 de angajaţi reprezintă alte categorii de personal cu studii superioare, 13 sunt statisticieni, 25 registratori, 55 personal TESA, 49 sunt muncitori, 7 angajaţi reprezintă personalul de pază, 16 angajaţi - personalul bucătăriilor, iar 11 personal gărzi.
Din punct de vedere financiar, spitalul are datorii totale de peste 7,1 milioane de lei, din care aproximativ 3,5 milioane de lei sunt datorii înregistrate până la 31 martie şi transmise către Ministerul Sănătăţii.
Spitalul de Pneumoftiziologie din Aiud are 120 de paturi şi o structură de personal cu 82,5 posturi, din care 6 medici, 23 de angajaţi din categoria personalului mediu sanitar, 23,5 de posturi reprezintă personal sanitar auxiliar, 2 angajaţi reprezintă alte categorii de personal cu studii superioare. Un angajat este registrator, zece sunt personal TESA, alţi zece sunt muncitori, doi angajaţi reprezintă personal de pază şi cinci angajaţi reprezintă personalul bucătăriilor. Spitalul înregistrează datorii totale de peste 16.000 de lei.
''Am iniţiat o analiză foarte serioasă a situaţiei celor două spitale, analiză ce este încă în curs de derulare. În funcţie de rezultatele acesteia vom stabili exact paşii pe care urmează să-i facem pentru eficientizarea activităţii, astfel încât cetăţenii să nu mai aibă probleme atunci când merg la spital'', a arătat preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel.
În judeţul Alba, funcţionează în total 12 spitale, care au fost preluate de administraţiile locale.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alba: O singură propunere a MS privind comasările, susţinută de autorităţile judeţene Propunerea referitoare la comasarea Spitalului de Boli Cronice Cîmpeni cu Spitalul Orăşenesc Cîmpeni este singura dintre cele avansate de Ministerul Sănătăţii privind reorganizarea unităţilor spitaliceşti din Alba agreată de o comisie special constituită la nivelul judeţului, a declarat luni într-o conferinţă...
Alba: Mai multe nereguli constatate în ultimul an şi jumătate la Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud Spitalul de Pneumoftiziologie din Aiud, unde şoarecii mişună prin saloane potrivit unor filmuleţe postate pe o reţea de socializare de către un pacient, a fost sancţionat în ultimul an şi jumătate de inspectorii sanitari cu trei avertismente şi cu o amendă, potrivit unei informări remisă presei vineri...
Alba: Zece lei, coplata la patru dintre spitale, cinci lei, la restul unităţilor Valoarea coplăţii la patru dintre spitalele din Alba a fost stabilită la 10 lei, cuantumul maxim, iar la alte cinci, inclusiv la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba, aceasta este de 5 lei, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Alba, Cristina...
Alba: Secţia de ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă, reabilitată şi modernizată integral Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) a Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia a fost reabilitată şi modernizată integral, printr-o investiţie totală de 1.250.000 de lei, dotarea fiind de nivel european, potrivit medicilor.
Alba: Preşedintele PDL Aiud, manager al spitalului TBC Alba Iulia, 27 ian /Agerpres/ - Preşedintele filialei Partidului Democrat Liberal (PDL) Aiud, Vasile Vultur a devenit manager al Spitalului de Pneumoftiziologie Aiud, el fiind, de altfel, singurul candidat pentru această funcţie.
Alba: Echipamente medicale şi agricole, achiziţionate cu sprijin financiar japonez Două contracte de grant prin care Guvernul Japoniei acordă asistenţă financiară nerambursabilă, în valoare totală de aproape 140.000 de euro, pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba şi Asociaţia Judeţeană a Crescătorilor de Bovine Alba, au fost semnate, miercuri, la Alba Iulia, de ambasadorul Natsuo...