Cele mai citite
 


Călăraşi: Peste 390 de femei, vaccinate împotriva cancerului de col uterin
marţi, 13 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 390 de femei au fost vaccinate împotriva virusului HPV, în judeţul Călăraşi.
Potrivit datelor Direcţiei de Sănătate Publică Călăraşi, de la sfârşitul lunii noiembrie 2009 şi până în prezent, în judeţ, în cadrul campaniei de vaccinare HPV au fost vaccinate cu doza întâi 391 de femei, dintre care 316 au primit doza a doua şi 102 au finalizat vaccinarea, primind deja cea de-a treia doză.
Vaccinarea constă în administrarea a trei doze de vaccin; a doua doză se administrează la una, două luni după prima doză, iar a treia doză la şase luni după prima doză. Administrarea se efectuează intramuscular în deltoid ( în 1/3 superioară a braţului).
România are cea mai înaltă rată de mortalitate prin cancer de col uterin dintre ţările Europei de Est.
În România, anual sunt diagnosticate cu cancer de col uterin 3.500 de femei şi mor din această cauză peste 2.000 de femei.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Călăraşi: Peste 380 de femei din judeţ au fost vaccinate împotriva cancerului de col uterin Peste 380 de femei au fost vaccinate de la începutul campaniei de vaccinare HPV până în prezent, în judeţul Călăraşi.
Călăraşi: Peste 360 de persoane, vaccinate împotriva cancerului de col uterin Peste 360 de persoane de sex feminin au fost vaccinate împotriva cancerului de col uterin în judeţul Călăraşi, în cadrul campaniei de vaccinare HPV.
Călăraşi: Peste 340 de femei au fost vaccinate împotriva cancerului de col uterin Peste 340 de femei au fost vaccinate împotriva cancerului de col uterin în judeţului Călăraşi, în cadrul campaniei de vaccinare HPV.
Călăraşi: Peste 190 de eleve din judeţ, vaccinate împotriva cancerului de col Un număr de 196 de eleve din clasele a VI-a şi a VII-a au fost imunizate în judeţul Călăraşi în campania de vaccinare anti-HPV.
Călăraşi: Peste 390 de persoane vaccinate împotriva cancerului de col uterin Peste 390 de persoane au fost vaccinate împotriva cancerului de col uterin la nivelul judeţului Călăraşi, în cadrul campaniei de vaccinare HPV.
Hunedoara: Riscul de cancer uterin şi de col uterin, peste media naţională Deva, 25 ian /Agerpres/ - Femeile din judeţul Hunedoara prezintă un risc de îmbolnăvire de cancer uterin şi de cancer de col uterin mai mare decât media naţională, potrivit datelor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara, făcute publice, marţi, cu ocazia marcării Săptămânii Europene a Cancerului...